Vrijeme održavanja: 28.06.2016.

ŽK Otočac nastavlja ciklus besplatnih informatičkih radionica za poduzetnike, započet 2015. godine. Naime, u današnjemu poslovnom svijetu rješenja e-poslovanja postala su nužnost. Poslovni svijet brzo se razvija te je nužno da svaki poduzetnik bude u toku s promjenama želi li održati i unaprijediti svoju konkurentnost na tržištu. Korištenje alata e-poslovanja postalo je svakodnevica svake tvrtke, bez obzira na njenu veličinu ili djelatnost koju obavlja. Internet omogućuje veću tržišnu konkurentnost tako da povećava dostupnost informacija i mogućnost kupovine te tako stvara jednake tržišne mogućnosti i za manje tvrtke. Također, natječaji za različita bespovratna sredstva i potpore objavljuju se na internetskim stranicama resornih ministarstava i drugih institucija, a često se i sama prijava na natječaj obavlja putem internetskih obrazaca.

Kako bi se sve navedeno moglo pratiti i upotrebljavati, treba posjedovati određena znanja i vještine. Stoga je ŽK Otočac osmislila besplatnu informatičku radionicu namijenjenu poduzetnicima – tvrtkama članicama Hrvatske gospodarske komore. Tom će se radionicom tijekom dva dana predstavljati osnove korištenja Internetom i elektroničkom poštom u svakodnevnom poslovanju. Radionica je namijenjena početnicima – korisnicima s osnovnim računalnim znanjem, a održat će se u informatičkoj učionici ŽK Otočac (K. Zvonimira 16, Otočac) te će svaki polaznik na računalu, putem praktičnih primjera i vježbi, moći savladati razmjenu elektroničkih poruka, tj. e-mailova, internetsko pretraživanje podataka i pohranjivanje dokumenata na računalo.

Pozivamo članice da se prijave u ŽK Otočac prijavnim obrascem koji se, uz Program radionice, nalazi u pratećim dokumentima. Rok za prijavu jest ponedjeljak, 23. svibnja, a termin održavanja odredit će se nakon iskaza interesa sudionika.