Preko dvije stotine obrta, OPG-ova, zadruga i udruga odlučilo je iskoristiti sve prednosti koje donosi dobrovoljno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Dobrovoljne članice su pravne osobe koje nisu obvezne plaćati redovnu članarinu HGK, ali koje su u Komori pronašle partnera u razvoju svojega poslovanja te promociji svojih proizvoda i usluga.

Dobrovoljnim članicama dostupne su sve usluge HGK kao i redovnim članicama. Tako plaćanjem godišnje članarine dobrovoljne članice dobivaju pravo na sudjelovanju u radu udruženja, zajednica i grupacija koje djeluju u sklopu Komore. Imaju mogućnost izlagati na domaćim i međunarodnim sajmovima u organizaciji HGK po istim uvjetima kao i obvezni članovi. Također dobivaju i sve beneficije besplatnoga izlaganja na akcijama Kupujmo hrvatsko.

Ako niste u članstvu HGK, a želite to postati:

Dobrovoljno članstvo počinje na dan uplate članarine na račun HGK i uplaćuje se u jednokratnom iznosu za dvanaest mjeseci (mjesečna članarina x12), kako je navedeno u točci 13. Općih uvjeta ostvarivanja članstva i članskih pogodnosti.

Odluke o financiranju za prethodne godine te cjelovita Odluka o financiranju HGK za 2020. godinu nalaze se u pratećim dokumentima na ovoj stranici. Visina članarine određuje se važećom Odlukom o financiranju HGK.

Na sljedećoj STRANICI stranici možete vidjeti visinu članarine ovisno o grupi u koju se razvrstavaju članice prema navedenim kriterijima (članci 3 i 4). 


Podaci za plaćanje dobrovoljnog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori:

PRIMATELJ: Hrvatska gospodarska komora
IBAN: HR1423400091100241295
POZIV NA BROJ: 05-321125-OIB
OPIS PLAĆANJA: DOBROVOLJNA ČLANARINA – naziv ili ime i prezime iz pristupnice

 

Primjer ispunjavanja uplatnice za dobrovoljno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori:

Uplatnica_HGK_dobrovoljno.jpg
Izvor: HGK.