Vrijeme održavanja: 19.08.2019.

Objavljeno: 19. 08. 2019. , Ažurirano: 19. 08. 2019.

Pet tvrtki iz Zadarske županije, koje djeluju u sektoru Plavoga gospodarstva – Kali tuna d.o.o., Obrt Škrapa, More Mandić d.o.o., Obrt Luca te Maloižanin d.o.o., na natječaju europskog projekta BLUE_BOOST koji je objavila Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, osvojile su inovacijske vaučere za provedbu svojih projekata inovacija u poslovanju vrijednih po deset tisuća eura.

U HGK – Županijskoj komori Zadar, tj. u prostorju koji pripada vodećem partneru spomenutog projekta, 19. kolovoza njihovi predstavnici potpisali su tripartitne ugovore s pravnim zastupnicima Komore te tvrtki i ustanove, kako se u projektu zovu, Pružatelja znanja: Digitali, obrt za računalno programiranje, Sveučilište u Zadru, Salt with philosophers d.o.o., VIBAK, obrt za proizvodnju i usluge te Media oglasi d.o.o.

Od dana potpisivana ugovora počinje teći šestomjesečno razdoblje provedbe pojedinačnih projekata suradnjom tvrtki dobitnika vaučera i Pružatelja znanja, koje su tvrtke odabrale iz BLUE_BOOST-ove međunarodne baze, pokrenute u sklopu projekta kao web-platforma. Nakon isteka tog razdoblja i obavljenih kontrola provedbe projekata, Pružateljima znanja isplatit će se po deset tisuća eura za obavljenu uslugu tvrtki dobitniku vaučera.

Projekt BLUE_BOOST započeo je 1. siječnja 2018. godine, a završava 30. travnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 1.489.422,00 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG V-B ADRION.