Vrijeme održavanja: 05.12.2019.

Objavljeno: 06. 12. 2019. , Ažurirano: 06. 12. 2019.

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik održana je 5. prosinca u hotelu Sheraton Dubrovnik u Mlinima.

Dodijeljena su priznanja plaketa Zlatna kuna 2019. i Dubrovačka vidra 2019. najuspješnijim županijskim poduzetnicima te priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

ŽK Dubrovnik već 22 godinu dodjeljuje plakete Zlatna kuna najuspješnijim gospodarstvenicima za poslovne rezultate u prethodnoj  poslovnoj godini, prema određenim kriterijima, a vrednujući ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti i doprinos gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije.

gv512-2 860x645.jpg
Nikolina Trojić, predsjednica ŽK Dubrovnik; Izvor: HGK.

"U turističkom se sektoru ova sezona pokazala iznimno izazovnom, dijelom zbog nedostatka radne snage, a dijelom zbog suočavanja s manjom potražnjom u odnosu na prethodne godine. Za očekivati je da će iduća turistička sezona biti još intenzivnija u borbi za održanje cijena te povećanja kvalitete", istaknula je predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić čestitajući svim dobitnicima. Osvrnula se i na proces digitalne transformacije: "Proces digitalne transformacije na globalnoj razini ulazi u sve sfere života, a u gospodarstvu doživljava svoju renesansu. I komora je ušla u proces digitalizacije i na tom će putu biti potpora svojim članicama."

Dobitnici priznanja Dubrovačka vidra 2019. su: Algebra d.o.o., Bipas - sistem d.o.o., Cicrina d.o.o., Konstruktor - Hotina d.o.o., Reor d.o.o. te Vinogradarstvo i vinarstvo Crvik d.o.o. 

gv512-3 860x645.jpg
Josip Zaher, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam; Izvor: HGK.


Potpredsjednik HGK Josip Zaher uručio je priznanje trgovačkom društvu Dubrovačko primorje d.o.o. za dugogodišnje poslovanje i doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva. Pritom je istaknuo kako je lijepo vidjeti da gospodarstvo ovog kraja maksimalno koristi novac koji nam je na raspolaganju iz fondova EU. Da se njime obnavlja i zračna luka koja će dovesti još veći broj turista. A što se turizma tiče, on u ovoj županiji ima dugu tradiciju i glavni je pokretač ekonomije. Zato moramo paziti da bude održiv i razmišljati dugoročno o njegovu razvoju.

"Dubrovnik je kroz povijest bio svjetski poznata trgovinska sila, danas je svjetski poznata turistička destinacija – to je kapital koji moramo pametno koristiti za boljitak svih građana ovog kraja", istaknuo je. 

g.v.5.12..JPG
Dobitnici plaketa Zlatna kuna s predsjednicom ŽK Dubrovnik; Izvor: HGK.


Plaketom Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo nagrađeni su u kategoriji:

  • malo trgovačko društvo Platanus d.o.o., Dubrovnik (nominirani: Heksogen d.o.o., Dubrovnik, i PHOBS d.o.o. Dubrovnik)
  • srednje trgovačko društvo Gulliver travel d.o.o. Dubrovnik (nominirani: Elite travel putnička agencija d.o.o., Dubrovnik, i Nautika d.o.o., Dubrovnik)
  • veliko trgovačko društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Mlini (nominirani: Jadranski luksuzni hoteli d.d., Dubrovnik, i Dubrovački vrtovi sunca d.o.o., Orašac). 

Najuspješnijem malom trgovačkom društvu Platanus d.o.o., Dubrovnik, nagradu je uručio načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli.

Gradonačelnik Dubrovnika uručio je Plaketu najuspješnijem srednjem trgovačkom društvu Gulliver travel d.o.o. Dubrovnik, a zamjenica župana Žaklina Marević velikom trgovačkom društvu Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Dubrovnik.