Vrijeme održavanja: 12.06.2019.

Objavljeno: 13. 06. 2019. , Ažurirano: 14. 06. 2019.

Strukovna grupa hotelijera HGK – Županijske komore Dubrovnik održana je 12. lipnja u hotelu Villa Dubrovnik.

V. d. direktorice ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić predstavila je rezultate poslovanja hotelijera Dubrovačko-neretvanske županije s financijskim pokazateljima za sezonu 2018. godine, dok je predsjednik Strukovne grupe hotelijera Željko Miletić dao uvid u tijek i trendove sezone 2019.

Okupljenim hotelijerima obratila se nedavno imenovana direktorica Sektora za turizam HGK Ana Klarić te pohvalila hotelijere za pozitivno poslovanje. Obećala je daljnju suradnju i komunikaciju o svim temama koje zanimaju hotelijere. Istaknula je da će detaljno istražiti učinke Brexita na turističke tokove, s obzirom na to da su turisti s tržišta Velike Britanije visoko zastupljeni u strukturi noćenja i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Okupljeni hotelijeri i predstavnici lokalnih organizacija iznijeli su svoja iskustva s rezervacijama za 2019. godinu. Pritom su istaknuli kako bilježe porast ostvarenih rezervacija u predsezoni i poslijesezoni, dok se trend smanjenog broja rezervacija, koji je do sada bio karakterističan za mjesec srpanj, proširio i na kolovoz. S obzirom na ponavljanu situaciju u srpnju i kolovozu, možemo reći da za te mjesece postaje karakterističan last minute booking.

Raspravljalo se i o sniženju cijena smještaja, o čemu se u posljednje vrijeme govori na konkurentskim tržištima, međutim, dubrovački hotelijeri složni su u stavu da za tim trenutno nema potrebe jer bi se time nepovratno narušio imidž destinacije. Ujedno su istaknuli kako u našoj županiji postoji veliki potencijal za razvoj visokokvalitetnih usluga smještaja te da destinaciju posjećuje klijentela koja je spremna platiti visoku kvalitetu usluge.

Detaljnija przentacija nalazi se u rubrici Prateći dokumenti.