Vrijeme održavanja: 06.02.2019.

Objavljeno: 07. 02. 2019. , Ažurirano: 08. 02. 2019.

U srijedu, 6. veljače, djelatnice Županijske komore Split Frankica Rajič i Olga Škevin posjetile su tvrtku Korušce-metali d.o.o. u Splitu te su se u razgovoru s direktorom Jasminom Ibrahimovićem i voditeljem poslovanja Nikolom Sutonom upoznale s novostima u njenu poslovanju.

Tvrtka Korušce-metali osnovana je u Splitu i bavi se gospodarenjem otpadom. Na svojoj splitskoj lokaciji tvrtka je počela s radom 2013. godine i od tada se razvila u tvrtku koja ima 21 zaposlenika te više od 1000 tona obrađenog i zbrinutog otpada mjesečno. Na raspolaganju ima pet mobilnih ekipa sa specijalnim terenskim vozilima. Uz Split, tvrtka djeluje i u Općini Hrvace. 

Predstavnici tvrtke istaknuli su godišnji trend rasta tvrtke koji je viši od 20 posto, i prema rastu prometa i prema broju zaposlenika, te u narednom razdoblju planiraju daljnje širenje svoje djelatnosti i na gospodarenje opasnim otpadom. Pozdravili su inicijativu Komore za posjet tvrtki te su uputili na birokratske prepreke s kojima se susreću u poslovanju, a i na poteškoće privlačenja sredstava iz fondova EU.

Djelatnice ŽK Split upoznale su direktora i voditelja tvrtke s uslugama i aktivnostima HGK, s posebnim osvrtom na novi projekt Digitalna komora te su predstavile mogućnosti za daljnju poslovnu suradnju.