Vrijeme održavanja: 26.02.2019.

Objavljeno: 28. 02. 2019. , Ažurirano: 15. 03. 2019.

U utorak, 26. veljače, djelatnice Županijske komore Split Frankica Rajič i Olga Škevin posjetile su tvrtku Advanced Maritime Venture d.o.o. u Supetru te su se u razgovoru s direktorom Lucijanom Kapitelijem upoznale s poslovanjem tvrtke.

Tvrtka Advanced Maritime Venture osnovana je 2014. godine sa sjedištem u Supetru, na otoku Braču, gdje u novoizgrađenim prostorima Velaris Resorta i suvremeno opremljenim učionicama provodi obuke pomoraca. Tvrtka nudi niz tečajeva za pomorce u skladu sa zahtjevima koje su propisale različite međunarodne organizacije i konvencije u pomorstvu i ribarstvu.

Direktor Kapiteli dugogodišnji je zapovjednik broda duge plovidbe i ovlašteni predavač niza navigacijskih programa (program manevriranja ultra large container ships, program upravljanja ljudskim potencijalima itd.), a pratnja u njegovom radu su i dvije kćeri, Ana Kapiteli i Lucija Kapiteli Rakić.

Polaznike obučavaju kvalificirani i iskusni treneri, predavači i instruktori primjenjujući najsuvremenije simulatore (simulator mosta, strojarnice, za rukovanje tekućim teretom itd.), a cijeli proces izobrazbe pod budnim je okom kapetana Lea Benzona, voditelja centra.

Direktor Kapiteli ističe kako je pomorski sektor jedan od razvijenijih u svijetu, a karakteriziraju ga specifični radni uvjeti koji zahtijevaju kvalitetni i kvalificirani radni kadar. Upravo je zbog tog razloga pomorskim kompanijama iznimno važna stalna i kvalitetna obuka pomoraca, a njihovo zadovoljstvo obukom temelj je uspjeha tvrtke Advanced Maritime Venture.

Djelatnice ŽK Split upoznale su direktora s uslugama i aktivnostima HGK, s posebnim osvrtom na novi projekt Digitalna komora te predstavile mogućnosti za daljnju poslovnu suradnju u aktivnostima Podsekcije za zaštitu mora ŽK Split.