Vrijeme održavanja: 30.06.2020.

Izabrano novo vodstvo strukovnog tijela HGK – Županijske komore Split

Objavljeno: 06. 07. 2020. , Ažurirano: 06. 07. 2020.

Na sjednici Strukovne grupacije za informacijske tehnologije HGK - Županijske komore Split 30. lipnja izabrani su novi čelni ljudi za naredno četverogodišnje mandatno razdoblje.

Za predsjednika Grupacije jednoglasno je izabran Denis Fusek iz splitske tvrtke Lama d.o.o., dok su za zamjenike predsjednika također jednoglasno izabrani Dario Boras iz tvrtke Amplifico d.o.o., Split i Ivan Juras iz Net Media Sistema d.o.o., Split. Poslovna tajnica Strukovne grupacije je Ana Marija Puzić iz Županijske komore Split.

Predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš čestitao je novoizabranom vodstvu te pozvao sve poduzetnike i ostale sudionike iz IT sektora da koriste komorske usluge i resurse te se u što većoj mjeri uključe u aktivnosti i projekte HGK. ''Hrvatska gospodarska komora uspješno je privela kraju projekt Digitalna komora, započet 2018. radi digitalizacije sveukupnog poslovanja HGK te unapređenja i olakšavanja rada naših članica, a s obzirom na predstojeću sve veću digitalizaciju društva i rastući IT sektor u županiji, aktivnosti ove Grupacije na čelu s novim vodstvom i njeno proaktivno djelovanje iznimno su bitni'', poručio je Tomaš.

Strukovna grupacija za IT okuplja županijske tvrtke koje se bave računalnim programiranjem, proizvodnjom i popravkom računala, elektroničkih i optičkih proizvoda te ostalim srodnim djelatnostima.

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo intenzivnom rastu IT sektora kao jednog od najperspektivnijih segmenata hrvatskoga gospodarstva, naročito malog i srednjeg poduzetništva. Informacijske tehnologije prisutne su u svim djelatnostima, a važnost IT industrije i prednosti digitalizacije posebno su došle do izražaja tijekom posljednjih mjeseci pandemije koronavirusa.

Svi su sudionici sjednice složni u mišljenju da se upravo radom i djelovanjem ovakvog strukovnog tijela može ostvariti intenzivnija međusobna suradnja njegovih članica te postići sinergija tvrtki, Komore, lokalne i područne samouprave te akademske zajednice nužna za daljnji razvoj županijske IT scene.