Vrijeme održavanja: 10.06.2019. - 12.06.2019.

Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Njižegorodskoj oblasti, Ruska Federacija

Hrvatska gospodarska komora organizira posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Njižegorodskoj oblasti, u sklopu plana rada Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom.

Ovim posjetom nastavlja se projekt upoznavanja hrvatskih poduzetnika s mogućnostima poslovanja u jednoj od 85 ruskih regija.

Njižnegorodska oblast pripada među najrazvijenije regije Ruske Federacije, proteže se na 76,9 tisuća četvornih kilometara s 3,5 milijuna stanovnika i nalazi se u središnjemu europskom dijelu Ruske Federacije, na Istočnoeuropskoj ili Ruskoj nizini, 450 km od Moskve. Najrazvijenije grane gospodarstva su automobilska industrija, brodogradnja, energetika, farmaceutika, turizam i graditeljstvo. 

Tijekom održavanja Dana Hrvatske u Njižnjem Novgorodu ruskim domaćinima, uz hrvatsko gospodarstvo, predstavit će se i hrvatska kulturna, turistička, sportska i gastro ponuda, a u organizaciju manifestacije, uz HGK, uključeni su Hrvatska turistička zajednica, Veleposlanstvo RH u Moskvi i Podravka.

Hrvatska gospodarska komora provodi preliminarno prikupljanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje u gospodarskom izaslanstvu, koje će sudjelovati na poslovnim razgovorima s ruskim tvrtkama, kao i na organiziranim posjetima najznačajnijim tvrtkama Njižegorodske oblasti.

Svoj interes za sudjelovanje možete potvrditi popunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku. Sve prikupljene interese dostavit ćemo Trgovinsko-industrijskoj komori Njižegorodske oblasti i administraciji grada, kako bi na vrijeme započeli s pronalaskom potencijalnih partnera hrvatskim tvrtkama, zainteresiranima za širenje poslovanja na tržište ove ruske regije. 

Više o gospodarstvu Njižegorodske oblasti dostupno je na prezentaciju uz objavu.