Objavljeno: 16. 07. 2018. , Ažurirano: 16. 07. 2018.

U HGK – Županijskoj komori Pula 13. srpnja održana je sjednica Strukovne grupe upravitelja nekretninama na kojoj je Cinzia Počeko Kranjec iz pulske tvrtke Castrum Pula 97 d. o. o. izabrana za novu potpredsjednicu. Članice Strukovne grupe upravitelja nekretninama ŽK Pula organizirano djeluju radi ostvarivanja zajedničkih interesa i unaprjeđenja suradnje uz potporu HGK kao matične institucije.

„Energetska obnova koja je započela 2014. godine zaslužna je za to da su upravitelji stavljeni u prvi plan i da se upraviteljska struka počela cijeniti“, istaknula je Dolores Sorić pri podnošenju izvješća o radu u proteklom jednogodišnjem mandatu. Također, istaknula je da se intenzivno radi na iznalaženju stručnih rješenja upraviteljske struke, kontinuirano se surađuje s resornim Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja oko poboljšanja za rad struke i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oko aktualnih tema.

Na poboljšanju zakonske regulative iz područja ove djelatnosti kontinuirano se radi i na nacionalnoj razini putem Udruženja upravljanja zgradama HGK odnosno njegova Vijeća, čiji je član i Dolores Sorić.