Četvrti Mediteranski festival knjige u novom terminu


Objavljeno: 04. 08. 2020. , Ažurirano: 12. 08. 2020.


Ovogodišnji MFK - Mediteranski festival knjige održat će se u Splitu od 2. do 6. rujna u velikoj dvorani Športskog centra Gripe.

Najveći dalmatinski sajam knjiga će po četvrti put okupiti nakladnike, autore i sve ljubitelje pisane riječi na jednom mjestu te će tijekom trajanja biti središnja kulturna točka Splita i Dalmacije.

Ulaz je slobodan, a svi posjetitelji će moći uživati u susretima s autorima, promocijama knjiga i panel diskusijama te u večernjem Offprogramu koji će se ove godine održavati u klubu Quasimodo, u samom centru Splita. Posebno će ih, kao i svake godine, razveseliti velika ponuda knjiga po promotivnim cijenama.

Za djecu i mlade pripremljene su radionice raznih tematika - od izrada stripova, pisanja i pričanja priča, crtanja pa sve do robotike.

Detaljni MFK program s rasporedom radionica i načinom prijave, dostupan je na www.mfk.hr.

Važno je naglasiti kako će se program i organizacija sajma provoditi uz sve potrebne epidemiološke mjere i preporuke za sprječavanje infekcije.

Festival organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK u suradnji s Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom, a uz podršku brojnih partnera - Javna ustanova Športski objekti Split, Turistička zajednica Grada Splita, TOMMY, Orangina, Hotel Zagreb (Split), Quasimodo, Cukarin Gripe, The Old Hat, Europlakat i Slobodna Dalmacija.