Vrijeme održavanja: 04.10.2016.

Objavljeno: 05. 10. 2016. , Ažurirano: 07. 12. 2016.

Stalno arbitražno sudište i Centar za mirenje pri HGK predstavili su se u ŽK Virovitica 4. listopada, s ciljem informiranja predstavnika gospodarskih subjekata i drugih potencijalnih korisnika o mogućnostima korištenja alternativnih oblika rješavanja sporova kao jedne od usluga HGK.

Krešimir Sajko, predsjednik Centra za mirenje pri HGK, govorio je o rješavanju privatnopravnih sporova mirenjem, na temelju Zakona Pravilnika o mirenju.

DSC09265.jpg

Mihajlo Dika, predsjednik Stalnoga arbitražnog sudišta pri HGK, rekao je da u Hrvatskoj gospodarskoj komori, uz Centar za mirenje, postoji i Stalno arbitražno sudište kao institucija koja organizira osnivanje pojedinih arbitražnih sudova te tako omogućava strankama da riješe svoje međusobne sporove.

Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje, i Andreja Čavlina, tajnica Stalnoga arbitražnog sudišta pri HGK, govorile su o mirenju i arbitraži kao alternativnim oblicima rješavanja sporova koji gospodarstvenicima, ali i drugim pravnim i fizičkim osobama, pružaju mogućnost korištenja učinkovitog mehanizma rješavanja sporova u znatno kraćim rokovima nego, primjerice, na državnim sudovima.

DSC09260.jpg

; Izvor: ; Snimio: .

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata, jedinica lokalne uprave i regionalne samouprave, institucija, odvjetnici, stečajni upravitelji i ostali zainteresirani za rješavanje sporova putem mirenja i arbitraže.