Izvor: Apsolon

ODGOĐENO: Besplatna akademija za poduzetnike: Poslovanje u digitalnom dobu


Objavljeno: 27. 01. 2020. , Ažurirano: 12. 03. 2020.


Hrvatska gospodarska komora, a uz provedbu savjetničke tvrtke Apsolon, organizira niz besplatnih radionica, nazvanih Akademija industrijskog razvoja (AIR), za poduzetnike kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu, potaknuli stvaranje inovacija i internacionalizirali poslovanje.

Digitalno doba sa sobom nosi nove poslovne izazove. Vrhunski domaći i međunarodni predavači prenijet će vam najnovija znanja, alate i vještine neophodne za poslovanje u današnjem izuzetno izazovnom i nepredvidljivom okruženju.

Teme radionica podijeljene su u pet modula: 

 1. Digitalna transformacija i prilagodba tržišnim promjenama koje donosi digitalno doba – u sklopu ovog modula obrađuje se koncept digitalne transformacije u kontekstu pripreme poduzeća za izradu digitalne strategije, optimizaciju procesa digitalizacije i stvaranja organizacijske inovativnosti.

 2. Design thinking metoda za razvoj i brzu komercijalizaciju inovacija – u sklopu ovog modula ojačat će se inovacijski kapaciteti poduzetnika koji će usvojiti design thinking, najkorišteniju svjetsku inovacijsku metodu, u svrhu razvoja i povećanja broja komercijaliziranih inovacija.

 3. Upravljanje ljudskim potencijalima i razvoj pametnih vještina – u ovome će se modulu ojačati poduzetnički kapaciteti usvajanjem znanja i pametnih vještina koje moraju posjedovati zaposlenici kako bi poduzeća bila tržišno konkurentna.

 4. Transfer znanja i tehnologija – jedna od ključnih odrednica konkurentnog gospodarstva jest uspješna suradnja znanstvenih institucija i gospodarstva, u svrhu razvoja i komercijalizacije inovacija. U okviru ovog modula poduzetnicima će se prenijeti najnovija znanja i spoznaje iz područja transfera tehnologije, postojeća praksa, metode i savjeti kako postići bolju i bržu sinergiju akademske zajednice i gospodarstva.

 5. Načini financiranja razvojno-istraživačkih projekata – u sklopu ovog modula poduzetnici će steći informacije, znanja i vještine o metodama i načinima optimalnog financiranja svojih razvojno-istraživačkih te investicijskih projekata. Posebna će se pažnja posvetiti metodama financiranja iz nacionalnih te EU fondova i programa, kao i alternativnim izvorima financiranja.
   

Raspored modula:

 • Radionica AIR Digital: 5. – 7. veljače, Vodice
 • Radionica AIR Digitalna transformacija: 20. i 21. veljače, Zagreb
 • Radionica AIR Design Thinking: 27. i 28.  veljače, Zagreb – Obavještavamo vas da se radionica AIR Design Thinking odgađa zbog okolnosti izvan kontrole organizatora. Novi datum održavanja objavit ćemo uskoro. Unaprijed hvala na razumijevanju.
 • Radionica AIR Upravljanje ljudskim resursima: 10. i 11. ožujka, Zagreb
 • PROljetna škola: 24. – 27. ožujka, Medulin - ODGOĐENO 

Radionice su u potpunosti besplatne za sve polaznike. Za prvih 30 prijavitelja AIR Digital Akademije u Vodicama i PROljetne škole u Medulinu osiguran je besplatan smještaj u hotelu Olympia Sky u Vodicama, odnosno u hotelu Belvedere u Medulinu, kao i svi obroci te radni materijali.

Polaznici su dužni osigurati vlastiti prijevoz.

Za detalje i prijavu posjetite sljedeću poveznicu