Vrijeme održavanja: 04.06.2019.

Objavljeno: 29. 05. 2019. , Ažurirano: 31. 05. 2019.

Kako bi educirali građane i upoznali ih sa svim mogućnostima primjene novih tehnologija, kroz hrvatske gradove putovat će Večernjakov digitalni autobus, opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom, uz stručnjake i edukatore Hrvatske gospodarske komore. HGK je partner projekta kojim će se predstaviti usluge platforme Digitalna komora.

U Vinkovcima će, na Trgu bana Josipa Šokčevića, građani imati priliku učiti od edukatora u utorak, 4. lipnja, između 14 sati i 30 minuta i 18 sati.

Cilj je digitalnog autobusa demistificirati korištenje digitalnih platformi i tehnologije u svakodnevnom životu, kako bi digitalizacija zaživjela u punom smislu te riječi. Bit će ponuđena rješenja i savjeti za savladavanje digitalnih platformi koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu, poput korištenja internetskoga bankarstva, zatim kako elektroničkim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu itd.

Unatoč činjenici da je Hrvatska prihvatila proces digitalne transformacije svojom strategijom e-Hrvatska 2020. te da se uočavaju pomaci u digitalizaciji usluga javnog sektora (primjerice razvojem platforme e-Građani), Hrvatska je i dalje na zaleđu ljestvice europskih zemalja prema Indeksu digitalne spremnosti društva i gospodarstva (DESI), koji analizira Europska komisija, posebice u odnosu na kriterij dostupnosti digitalnih javnih usluga.

Više informacija dostupno je ovdje.