Objavljeno: 25. 06. 2020. , Ažurirano: 08. 07. 2020.


ŽK Virovitica je u suradnji s Poduzetnčkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije d.o.o. Virovitica organizirala predstavljanje projekta Digitalna komora.

Predstavljanje je održano u Poduzetničkim inkubatorima 24. lipnja u Slatini, 25. lipnja u Virovitici i 3. srpnja u Pitomači.

Pitomača.jpgPredstavljanje Digitalne komore u Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači; Izvor: HGK

Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma namijenjena članicama, javnoj upravi i građanima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a jedan je od glavnih ciljeva projekta bio brža i učinkovitija komunikacija s članicama.

Na portalu digitalnakomora.hr potpuno besplatno je dostupno osam e-usluge: e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija te e-pokreni poslovanje, koje je detaljnije predstavila Andrea Poslek, edukator za digitalnu komoru u ŽK Virovitica.

E-uslugama unaprijeđeni su komunikacija i odnosi između HGK i članica, digitalizirano je izdavanje dokumenata za javne ovlasti, a poduzetnicima je omogućeno povezivanje s izvorima financiranja iz različitih sektora, aktivnije sudjelovanje u kreiranju i promjeni zakonskih propisa te niz drugih informacija korisnih u njihovu poslovanju.

Sudionici su bili predstavnici tvrtki, obrta i Poduzetničkih inkubatora.

Više informacija o Digitalnoj komori dostupno je na digitalnakomora.hr.

 

 

Izvor: HGK