Objavljeno: 14. 01. 2017. , Ažurirano: 18. 02. 2020.


Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović s potpredsjednicima Želimirom Kramarićem, Mirjanom Čagalj i Tomislavom Radošem sastao se jučer u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić te ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić. Na sastanku su predstavljene aktivnosti Hrvatske gospodarske komore u cilju rasterećenja gospodarstva i stvaranja učinkovitijih usluga HGK svojim članicama, kojih je više od 110 tisuća.

PVRH_HGK2_800x532.jpg

Premijer Plenković primio je predsjednika HGK Luku Burilovića te potpredsjednike Komore Mirjanu Čagalj, Želimira Kramarića i Tomislava Radoša; Izvor: Vlada RH.

Razgovaralo se o unaprjeđenju suradnje HGK i Vlade, kako bi se stvorili jednostavniji  i konkurentniji uvjeti poslovanja u Hrvatskoj. Istaknuto je da Hrvatska gospodarska komora podržava provođenje strukturnih reformi u gospodarstvu i  Vladin Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva. U tom kontekstu govorilo se o konkretnim aktivnostima, kao što je primjerice uvođenje modela podrške izvozu i privlačenju investicija, odnosno internacionalizacija HGK kroz suradnju Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

PVRH_HGK_800x531.jpg

Predsjednik HGK Luka Burilović s potpredsjednicom Komore Mirjanom Čagalj i potpredsjednikom HGK Želimirom Kramarićem tijekom sastanka u Vladi; Izvor: Vlada RH.

Predstavljeni su i strateški ciljevi HGK u razdoblju od 2017. do 2022, pri čemu je posebno istaknut razvoj gospodarske mreže informacija, zatim edukacija i internacionalizacija tržišta.

Sastanak čelništva HGK s premijerom i ministrima
Izvor: Vlada RH