Objavljeno: 10. 04. 2019. , Ažurirano: 11. 04. 2019.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović izabran je za predsjednika Sveučilišnoga savjeta Sveučilišta u Zagrebu.

„Izuzetna mi je čast preuzeti ovu funkciju u jubilarnoj 350.-oj akademskoj godini. Sveučilište u Zagrebu najstarije je sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj i među najstarijima je u Europi te, s gotovo 80 tisuća studenata, predstavlja najveći bazen visokoobrazovne radne snage za hrvatske gospodarstvenike. Izobrazba kompetentnog stručnoga kadra za potrebe realnoga gospodarstva presudna je kao odgovor na izazove današnjice s kojima se suočavamo, prije svega nedostatkom radne snage, stoga mi je posebno drago da Sveučilište u Zagrebu u svoj rad uključuje i nas gospodarstvenike“, rekao je Luka Burilović naglasivši važnost suradnje institucija i visokoškolskih ustanova, ali i realnog sektora.

Poznato je da se Hrvatska gospodarska komora zalaže za provedbu vrijednosti učenja temeljenog na radu – dualnog obrazovanja. Sveučilište u Zagrebu najveće je i, u akademskom i istraživačkom smislu, vodeće sveučilište u Republici Hrvatskoj. Njegova su uloga i odgovornost u očuvanju i unaprjeđenju nacionalnoga intelektualnog, znanstvenoga i kulturnog nasljeđa velike, a vrlo su značajne i u jačanju međunarodne prepoznatljivosti i privlačnosti hrvatskoga visokog obrazovanja i znanosti. Završeni studenti Sveučilišta u Zagrebu jesu i ostat će poželjni i zapošljivi stručnjaci zbog visoke razine i širine usvojenih znanja i vještina, spremni na samostalan i kreativan rad u struci.