Vrijeme održavanja: 13.08.2019.

Ovogodišnji 15. festival vina Cvit razgovora – Kujundžuša Wine Festival, održan 13. kolovoza u Imotskom, privukao je stotine posjetitelja, od kojih je dobar dio turista kojih je u Imotskom svake godine sve više.

"ŽK Split snažno podupire ovu i slične manifestacije koje pridonose promociji i razvoju dalmatinskog gospodarstva, u ovom slučaju vinogradarstva i vinarstva. Manifestacija je još značajnija u svjetlu turističkog buma koji doživljava Imotska krajina, jer obogaćuje ovdašnju turističku ponudu i doprinosi razvoju ruralnog turizma", rekao je predsjednik HGK – ŽK Split Joze Tomaš. 

111.jpg

Info-pult HGK: djelatnici ŽK Split (s lijeva na desno) Marin Kovačević, Sunčica Radja i Olga Škevin sa savjetnikom predsjednika HGK i voditeljem Službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost Petrom Miševićem (drugi s desna); Izvor: HGK.


Naime, u prvih sedam mjeseci ove godine u Imotskoj krajini zabilježeno je 20 posto više gostiju te 32 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Trenutno u svim smještajnim kapacitetima u Imotskoj krajini boravi oko 1.200 gostiju, kojima je ovo bila prilika da se upoznaju s lokalnim eno i gastro proizvodima i uživaju u bogatoj ponudi. 

Manifestacija je privukla brojne domaće i strane posjetitelje kojima su lokalni vinari i vinogradari predstavili svoja vina s naglaskom na autohtonu sortu Kujundžušu, čije očuvanje i promocija predstavljaju glavni cilj manifestacije. 

222.jpg

Rijeka posjetitelja na vinskom festivalu u Imotskom prolazi uz štand HGK; Izvor: HGK.


Pored degustacije autohtonih imotskih sorti vina, na info-pultu HGK posjetitelji su imali mogućnost informirati se i o znakovima kvalitete HGK - Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko te mogućnostima dobivanja bespovratne potpore za stjecanje prava uporabe ovih znakova. 

Cvit razgovora organizira istoimena Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja, a pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je HGK – Županijska komora Split.