Vrijeme održavanja: 25.03.2021.

Objavljeno: 19. 03. 2021. , Ažurirano: 24. 03. 2021.

Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu online radionicu Intelektualno vlasništvo u marketingu (oglašivačkoj industriji), koja će se održati u četvrtak, 25. ožujka, u 9 sati.

U oglašivačkoj industriji koriste se intelektualne tvorevine koje se štite raznim pravima intelektualnog vlasništva: autorskim pravom, žigom i industrijskim dizajnom. Sami proizvodi oglašivačke industrije (reklamni vizualni i audiovizualni materijali) često su i sami autorska djela. Na radionici će se obraditi interakcija svih prava intelektualnog vlasništva koja nastaju i na jednoj i na drugoj strani, s posebnim osvrtom na novosti koje donosi Prijedlog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima koji je u saborskoj proceduri.

Romana Matanovac Vučković 1777.jpg
Romana Matanovac Vučković, izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; Izvor: HGK.


Predavač je dr. sc. Romana Matanovac Vučković
, izvanredna profesorica Pravnog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a predaje i na Muzičkoj akademiji te na Akademiji dramske umjetnosti, a stručna je voditeljica radne skupine za izradu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima. 

Prijava na radionicu je obavezna prijavnicom u nastavku, najkasnije do srijede, 24. ožujka, u 20 sati. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Profesorici Matanovac Vučković možete postaviti pitanje u prijavnoj formi kako bi ona dala što iscrpniji odgovor.

Program

Vrijeme Aktivnost
25.03.2021
08:45 - 09:00 Registracija sudionika (kroz chatbox Q&A)
09:00 - 10:30 Prikaz pravila o intelektualnom vlasništvu koja su relevantna za oglašivačku industriju, posebno iz Prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima
10:30 - 11:00 Pauza
11:00 - 13:00 Praktična autorskopravna pitanja u oglašivačkoj industriji