Izvor: Pixabay

HGK poziva tvrtke da pomognu u čišćenju ruševina i spajanju građana Banovine na energetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju


Objavljeno: 29. 12. 2020. , Ažurirano: 03. 01. 2021.


Potres koji je zadesio Sisačko-moslavačku županiju prouzročio je strašna oštećenja i ostavio porušene gradove.

Zbrinjavanje ugroženih ljudi u što kraćem roku je prioritet i to možemo ostvariti samo zajedničkim snagama. Pokažimo našim sugrađanima da smo uz njih u najtežim trenucima. Molimo za vašu pomoć jer je ona neophodna kako bismo čim prije Banovini pomogli u normalizaciji života.

Za osiguravanje privremenog smještaja dopremljen je veći broj kontejnera, montažnih i kamp kuća koje će trebati spojiti na elektroenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju. Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pozivaju sve koji imaju radnike obučene za taj posao te potrebnu opremu da se stave na raspolaganje i pomognu stradalim građanima, upućivanjem svojih resursa čim prije na ugrožena područja.

Molimo sve koje mogu pomoći i uputiti svoje stručne ljude da se jave na sljedeće kontakte ili da ispune obrazac na dnu teksta:

099/498 6695 i 091/551 4145 - Monika Udovičić

091/218 4065 - Hrvoje Pisarić

091/1121 075  - Davor Spevec

U ovom teškom trenutku svi smo svjesni kako pomoć mora biti brza i konkretna pa apeliramo na sve da ulože svoje resurse i vrijeme u pomoć našim sugrađanima. Vaš angažman je ključan i stoga velika zahvala svima koji su već na terenu.

Raščišćavanje ruševina

Potresi su prouzročili velika oštećenja i ostavili porušene gradove, te pozivamo sve tvrtke koje imaju potrebnu mehanizaciju da se stave na raspolaganje i pomognu stradalim sugrađanima.

Trenutno je najpotrebnija pomoć oko raščišćavanja ruševina, a tu mogu pomoći svi koji imaju kamione, utovarivače i druge strojeve. Tvrtke koje su voljne svoje resurse staviti na raspolaganje, mogu ispuniti obrazac na dnu teksta ili se javiti (tel: 01 460 6747, e-mail: graditeljstvo@hgk.hr), Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (e-mail: ministar@mpgi.hr) ili zamjeniku ravnatelja Stožera civilne zaštite Mladenu Vinkoviću koji je zadužen za raščišćavanje ruševina (mob: 091/1121022)

Za građane je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine otvorilo call centar za prijavu zgrada oštećenih potresom 0800 2021 na koji se mogu prijaviti zahtjevi za obavljanje procjene uporabljivosti građevine i volonteri za procjenu uporabljivosti građevine.

"U ovom teškom trenutku svi smo svjesni kako reakcija mora biti brza i konkretna pa apeliramo na sve da ulože svoje resurse i vrijeme kako bi pomogli našim sugrađanima", poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Prijevoznici iz udruženja HGK zajednički pomažu krajevima pogođenim potresom

Uputa Crvenog križa za pomoć stradalima u Petrinji i Sisku

Tvrtke koje nude pomoć u opremi i ljudima molimo da ispune obrazac u nastavku.