Vrijeme održavanja: 26.09.2019.

Objavljeno: 19. 09. 2019. , Ažurirano: 19. 09. 2019.

Vlada Republike Hrvatske predstavila je javnosti okvir nove, četvrte faze porezne reforme, čiji je krajnji cilj rasterećenje oporezivanja fizičkih i pravnih osoba.

Novosti koje donose izmjene poreznih propisa možete doznati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar, koja za svoje članice organizira seminar Aktualne izmjene poreznih propisa u četvrtak, 26. rujna na adresi Špire Brusine 16 (dvorana za sastanke, II kat) od 9 do 13 sati.

Predavanje će držati ovlašteni porezni savjetnik dr. sc. Ivan Čevizović.

Na seminaru će biti riječi o izmjenama u porezu na dohodak, tj. o neoporezivom iznosu za obrok radnika i o plaćanju troškova smještaja radnika te o novim iznosima dnevnica u tuzemstvu. Doktor Čevizović će govoriti i o najavama promjena poreznih propisa, ali i o dohotku iz inozemstva – kako se uračunava porez plaćen u inozemstvu te tko je obvezan prijaviti dohodak iz inozemstva. Bit će riječi i o obračunu PDV na prekogranične usluge, odnosno kada treba imati PDV ID i kada je fizička osoba/građanin dužna registrirati se za PDV. Završne nepomene seminara bit će o pripremama za izradu završnih izvještaja i porezne prijave za 2019. godinu.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Prijava za sudjelovanje je obavezna zbog ograničenog broja mjesta.