Objavljeno: 12. 04. 2017. , Ažurirano: 26. 05. 2017.

Vrijeme održavanja: 26.05.2017.


Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko. U Splitu će 26. svibnja na Rivi od 9 do 19 sati, stotinjak hrvatskih tvrtki imati priliku u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko izlagati i prodavati svoje proizvode, a 20. obljetnicu akcije HGK će obogatiti zabavnim i kulturno-umjetničkim programom.

Skup će u 11 sati otvoriti predsjednik HGK Luka Burilović, v. d. predsjednice Županijske komore Split Mirjana Čagalj te predstavnici splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. 
„Poticanje očuvanja radnih mjesta, domaće proizvodnje i zadržavanja mladih u Hrvatskoj najveći je iskaz domoljublja. U 20 godina napravljen je veliki iskorak u osvještavanju važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda pri odlasku u kupnju te je 86 posto njih spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod“, rekao je Luka Burilović.

Od stotinjak izlagača iz različitih sektora, neki od njih nositelji su znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Projektom vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda znakovima kvalitete promoviraju se kvalitetni domaći proizvodi. Znakovi kvalitete proizvodima jamče njihovu kvalitetu, osiguravaju lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima.

Popis izlagača i program su u pratećim dokumentima.

Za dobru atmosferu na splitskoj Rivi pobrinut će se Marijana Batinić, Darko Janeš, Mario Valentić, plesni klub Sedmi vjetar, Klapa Iskon, KUD Jedinstvo Split te osobe iz javnog života.

Posjetitelji će moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije. Ulaz je besplatan.

Kontakti za sve informacije: