Potpredsjednik HGK Zaher: 'Kupujmo hrvatsko' trebamo živjeti 365 dana u godini

HGK
Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher na otvorenju akcije u Puli
Vrijeme održavanja: 09.06.2017.

"U 20 godina postojanja, akcija Kupujmo hrvatsko ostvarila je svoju osnovnu ideju – podigla je svijest o važnosti proizvodnje i kupovine domaćih kvalitetnih proizvoda. Danas gotovo svako dijete zna za Kupujmo hrvatsko. Upravo promocijom kvalitetnih domaćih proizvoda, posebice nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, naši su proizvodi postali najznačajniji dio potrošačke košarice hrvatskih domaćinstava. Time su uvelike pridonijeli očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, stoga Kupujmo hrvatsko trebamo živjeti 365 dana u godini", rekao je potpredsjednik HGK Josip Zaher otvarajući akciju Kupujmo hrvatsko 9. lipnja na Karolini u Puli gdje se, u organizaciji HGK, uz prigodni program predstavilo stotinjak hrvatskih tvrtki.

"Zadovoljstvo mi je što se jubilarna 20. akcija održava upravo u Puli, u gradu koji je prema Fininu istraživanju proglašen prvim gradom u Hrvatskoj prema broju poduzetnika po glavi stanovnika. Pula i ove godine nastavlja pratiti pozitivne poduzetničke trendove te raznim mjerama i potporama poticati rast i razvoj domaćega gospodarstva i poduzetništva", istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci dodavši da Pula i Istra svoj razvoj temelje na kvalitetnomu gospodarskom rastu koji je ogledalo uspješnosti domaćih poduzetnika.

Flego_PuhBelci_Zaher_800x450.jpg

Valter Flego, Elena Puh Belci i Josip zaher; Izvor: HGK.

"Izuzetno mi je drago što se nacionalna akcija Kupujmo hrvatsko ove godine vratila u Pulu. Ovo je prilika da, na samom početku turističke sezone, domaći proizvođači predstave izvorne hrvatske proizvode našim građanima i tvrtkama te mnogobrojnim posjetiteljima. Upravo takvo povezivanje poljoprivrede i obrtništva s turizmom gradimo već godinama u Istri kako bismo stvorili jednu lokalnu priču svakomu našem gostu i stvorili potpuno nov doživljaj", istaknuo je istarski župan Valter Flego dodajući da je ponosan što je upravo Istra danas pokretač u proizvodnji i afirmaciji autohtonih, kvalitetnih proizvoda i da tim putem treba nastaviti i dalje kako bi se stvarala još jača konkurentnost na globalnom tržištu.

Građani Pule imali su priliku kušati najbolje od domaćih proizvoda te kupovati proizvode po pristupačnim cijenama, među njima i nositelje znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko koje HGK, kao dio Akcije, dodjeljuje već 20 godina.

Tijekom akcije dodijeljene su i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za njihove radove o važnosti kupovine hrvatskih proizvoda. Mobitele Vivax dobili su učenica OŠ Centar Paola Spada za likovni rad i učenik OŠ Kaštanjer Toni Bulić za literarni rad na temu Kupujmo hrvatsko, a učenik Ivan Ćulinović iz Ekonomske škole Pula za esej na temu Kako biste vi promovirali akciju Kupujmo hrvatsko. Cilj je bio uključiti i naše najmlađe generacije u akciju.

Poznati_800x600.jpg

Mnoge javne osobe poduprle su akciju u Puli i hrvatske proizvođače; Izvor: HGK.

Mnoge javne osobe poduprle su akciju i hrvatske proizvođače: Darko Janeš, Grupa Nola, plesni studio Sense & Dance, glazbeni studio Čarobna frula, Vesna Nežić Ružić, glumci Danijela Pintarić, Robert Bošković i Frano Novljan, glazbenici Mor Roll, Đole Macola i Bruno Krajcar te paraolimpijka Jelena Vuković.

Kontakti

  • Tomislava Ravlić Pomoćnica direktora Tel: +385 1 456 1611 Email: travlic@hgk.hr
  • Tihana Buić Stručni suradnik Tel: +385 1 456 1550 Email: tbuic@hgk.hr