Završio otočki Adventski sajam: Dva dana izuzetne atmosfere i dobre prodaje

Foto klub Otočac / Milan Krznarić
Advent u Otočcu / 11. Međunarodni božićni sajam
Vrijeme održavanja: 16.12.2017. - 17.12.2017.   /   Rok prijave: 10.12.2017.
Jedanaesti međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije Advent u Otočcu održao se 16. i 17. prosinca u sportskoj dvorani Srednje škole u Otočcu.

Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grada Otočca, organizacijom ove manifestacije oživjela je dio bogate zanatske i trgovačke tradicije grada Otočca i Gacke.

Sajam je imao međunarodni karakter, a u dva dana trajanja posjetilo ga je više od 1000 posjetitelja koji su i ove godine imali priliku uživati u širokoj ponudi tradicionalnih proizvoda i rukotvorina poput lokalnih delicija, božićnih ukrasa, nakita i prigodnih suvenira. Sajam se odvijao u veselom blagdanskom raspoloženju, a organizatori su pripremili i bogati kulturno-zabavni program koji je uključivao nastupe glazbenih skupina, modnu reviju, frizerski show i program za najmlađe.

Na svečanom otvorenju sajma  pozdravne govore su održali predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac Joso Brajković i zamjenik gradonačelnika Grada Otočca Nenad Janković koji su se još jednom zahvalili posjetiteljima na danom povjerenju.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Otočcu je sudjelovalo 65 izlagača iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Svake godine se sve veći broj izlagača vraća u Otočac što pokazuje da Božićni sajam ima i vjernu publiku za kvalitetne proizvode koji dolaze iz cijele Hrvatske. Izlagači ističu kako je prodaja vrlo dobra, što znači i da je ideja sajma kao mjesta razmjene dobrih proizvoda i kontakata, pogođena. Gledajući ukupne brojke, procjene govore o brojci od nešto više od 1000 posjetitelja sportske dvorane u Otočcu kroz dva dana. S obzirom na ograničen budžet i uvjete organizacije, organizatori ističu kako su rezultatima zadovoljni, a mjesta za napredak uvijek ima i tome teže svake godine. Važno je da se napredak vidi i broj posjetitelja neprestano raste.

Ove godine se Advent u Otočcu prvi puta aktivno mogao pratiti i putem društvenih mreža. Na Facebook stranici “Advent u Otočcu” koja je postigla veliki uspjeh i zapažen doseg korisnika, korisnici su mogli saznati sve detalje vezane uz Advent u Otočcu te pratiti uživo putem Facebook Livea otvorenje Božićnog sajma, Frizerski show i dolazak Djeda Božićnjaka. Na sajmu su se mogle kupiti i brendirane Adventske čaše koje su postale veliki hit među posjetiteljima, a o svemu najbolje svjedoči fotogalerija Fotokluba Otočac.

Kontakti

  • Irena Banić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: ibanic@hgk.hr
  • Frana Lokas-Mudrovčić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: flokas@hgk.hr