Vrijeme održavanja: 17.12.2016. - 18.12.2016.

Objavljeno: 03. 11. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Deseti Međunarodni božićni sajam u okviru događanja Advent u Otočcu održat će se 17. i 18. prosinca (subota i nedjelja) u sportskoj dvorani Srednje škole Otočac (Ćirila i Metoda 5). To je mjesto na kojem u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom im blagdanskom raspoloženju ponuditi božićni program darova, ukrasa i proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske. 

Svrha je doprinos oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Grad Otočac i Gacku. Naime, ispravom od 13. rujna 1746. godine carica Marija Terezija odobrila je održavanje sajma u Otočcu, iz zahvalnosti Otočanima na pomoći koju su joj pružili u ratu za austrijsko nasljedstvo te u tri rata protiv pruskog kralja Fridricha II. Održavanjem ovakvih sajamskih manifestacija, na svojevrstan način oživljava se dio otočke povijesti.

Cilj je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost očuvanih znanja i vještina u tradiciji i ručnom radu u Hrvatskoj općenito, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača, poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje te stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama da prikažu svoj rad, bolje se upoznaju, razmijene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice.

Organizator sajma je Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Županijske komore Otočac, a partner je Privredna komora USK i Unsko-sanski kanton, BIH.

Prateće događanje ovogodišnjega božićnog sajma biti će prva Međunarodna konferencija o ženskom poduzetništvu. Cilj je progovoriti u javnosti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijale poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena.