Vrijeme održavanja: 08.11.2016.

Rasprava o novoj strategiji razvoja Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno: 03. 11. 2016. , Ažurirano: 11. 11. 2016.

Na devetoj Proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar, održanoj 8. studenoga, kojoj je prisustvovalo 40-ak predstavnika gospodarstva i institucija Vukovarsko-srijemske županije, raspravljalo se o budućoj razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije.

vukovar-gv-08111016 (4).jpg

Ilija Cota, Ivan Marijanović, Ivan Ambroš; Izvor: HGK

Uvodno izlaganje i predstavljanje metodologije izrade županijske razvojne strategije te dosad pripremljenih dokumenata održao je Ivan Ambroš, predstavnik koordinatora izrade Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije, Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d. o. o.

vukovar-gv-08111016 (6).jpg

Gospodarstvenici iz Vukovarsko-srijemske županije; Izvor: HGK.

Nazočni predstavnici gospodarstva iznijeli su niz prijedloga i primjedbi s ciljem izrade kvalitetne i sveobuhvatne strategije razvoja. Iznesene primjedbe odnosile su se na područje potpore razvoju svih prerađivačkih djelatnosti s područja županije, područje potpore turizmu, institucijama kulture, socijalnih usluga, zaštićenim područjima, informacijskim tehnologijama te ruralnom prostoru odnosno poljoprivrednoj proizvodnji. Sve navedene primjedbe članica HGK bit će objedinjene i dostavljanje partnerskom vijeću koje će ih razmotriti u procesu usvajanja strategije razvoja Vukovarsko-srijemske županije u sljedećem razdoblju. Svi nazočni pozvani su da svoje naknadne prijedloge i projekte koji su u visokoj fazi finalizacije pisanim putem dostave u ŽK Vukovar koja će ih objediniti.