Izvor: HGK

7. Forum obiteljskog smještaja HGK


Objavljeno: 01. 03. 2023. , Ažurirano: 01. 03. 2023.


Kapaciteti veliki, kvaliteta i inovativnost nužni za konkurentnost

7. Forum obiteljskog smještaja (FOS), kao jedan od najrelevantnijih skupova za pripremu privatnih iznajmljivača za turističku sezonu te uvid u turističke trendove, održat će se u subotu, 18. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu. FOS organizira Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

S obzirom na važnost turističke industrije za našu zemlju te potrebe za kontinuiranim unapređenjem strukture i kvalitete smještajnih kapaciteta, predavači FOS-a afirmirat će važnost izvrsnosti u obiteljskom smještaju kao preduvjetu za konkurentan i održiv razvoj hrvatskog turizma.

"Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, obiteljski i privatni smještaj predstavljaju 61 posto ukupne ponude smještajnih kapaciteta u zemlji, a rastu s najvećom prosječnom godišnjom stopom od 4,5 posto. Međutim, kako bismo ostali konkurentni na tržištu, potrebno je poticati ulaganja u kvalitetu smještajnih objekata, posebno u segmentu malih obiteljskih hotela. U skladu s tim, kao dio strateškog cilja "Konkurentan i inovativan turizam", planiramo stimulirati prenamjenu obiteljskog smještaja u inovativne vrste smještaja s dodanim vrijednostima",  pojasnila je viziju organizacije FOS-a direktorica Sektora turizma HGK Andreja Vukojević.

Andrea Vukojević.jpg

Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam HGK ; Izvor: HGK

Forum obiteljskog smještaja iznova će aktualizirati važnost unaprjeđenja sustava kategorizacije i rekategorizacije te poticanja unaprjeđenja kvalitete smještajnih objekata i svih ostalih ugostiteljskih objekata. Naglasit će se i potreba poticanja dobivanja oznaka kvalitete te snažnije uvažavanje principa ekološki prihvatljivog i društveno odgovornog poslovanja.

U sklopu ovogodišnjeg FOS-a organizirana su predavanja, panel rasprave, radionice i B2B izložbeni prostor za umrežavanje s izlagačima proizvoda i usluga relevantnih za obiteljski smještaj.

Program FOS-a dostupan je na mrežnim stranicama HGK.