Vrijeme održavanja: 15.11.2016. - 17.11.2016.

Objavljeno: 19. 10. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Zajednica obiteljskog turizma okupljena pri HGK,  pored stalnog angažmana u rješavanju temeljnih pitanja poslovanja i preživljavanja obiteljskih mikropoduzetnika u turizmu, vrlo intenzivno provodi i politiku povezivanja proizvodnje i tržišta, pa se ove godine središnja akcija HGK Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam održava na istomu mjestu i u isto vrijeme kada i Forum obiteljskog smještaja. Time ponuđači roba i usluga iz cijele Hrvatske mogu na jednome mjestu ponuditi konkretnu uslugu, konkretan proizvod za 80.000 domaćinstva, s 500.000 stalnih postelja koja ostvaruju gotovo 40% turističkog prometa Republike Hrvatske.

Jedan od najznačajnijih iskoraka poticanja turističkih odlazaka sa jadranskog prostora i iz velikih gradova prema Slavoniji, Baranji i Istočnom Srijemu jest inovativni program Vikend putovanja u Slavoniju i Baranju, koji je osmislila agencija Real Croatia u suradnji sa Sekcijom Zajednice obiteljskog turizma Slavonije, Baranje i Istočnog Srijema. Program je zaista bogat sadržajima za sve uzraste i pruža mogućnost uživanja u plodovima jeseni, ali i nabavku izuzetno kvalitetne zimnice iz našega najrodonosnijeg dijela države. Program se već dijeli na više od 12.000 tisuća adresa, uz pozive za FOS, a prvih pedeset gostiju bit će nagrađeno i posebnim popustom.

Akcija će se intenzivirati upravo na Forumu obiteljskog smještaja u Zadru, od 15. do 17. studenoga, a slične će se akcije ponuditi i domaćinima na kontinentu, za odlazak na more u pred i posezoni. 

Prijave za sudjelovanje na 3. FOS-u vrše se online putem web stranice: http://fos.hgk.hr/

 Autor: Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK