Vrijeme održavanja: 15.03.2019. - 17.03.2019.

Objavljeno: 30. 01. 2019. , Ažurirano: 31. 01. 2019.

Organizacijski odbor sajamske manifestacije Viroexpo 2019. na čelu s predsjednikom Igorom Androvićem održao je u utorak, 29. siječnja, sastanak na kojem se govorilo o aktivnostima u vezi s pripremom 24. Viroexpa.

Ovogodišnji „sajam s dušom“, brend Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, održat će se od 15. do 17. ožujka u novoj hali koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede na lokaciji nasuprot Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, pokrovitelj je sajma i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

IMG_6385.jpg

Izvor: Grad Virovitica

Zemlja partner 24. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Slovenija, a županija partner Splitsko-dalmatinska županija.

Dosadašnje zemlje partneri Sajma bile su: Poljska, Češka, Mađarska, Italija, Rusija, Austrija, Njemačka, BiH, Slovačka, Makedonija, Ukrajina, Belgija, Nizozemska, Mađarska, Kosovo, Češka i Albanija.

Nova je zemlja sudionica Španjolska.

Na ovogodišnjem Sajmu očekuje se sudjelovanje 30 stranih zemalja.

U tijeku su završni radovi na izgradnji hale i uređenju okoliša.

Do sada je, mjesec i pol prije Sajma, 60 posto izlagačkog prostora popunjeno.