Vrijeme održavanja: 06.05.2019. - 08.05.2019.

Nakon prve godišnje konferencije triju foruma jadransko-jonskog područja, koja je prošle godine uspješno održana u Splitu, tri postojeće mreže civilnog društva na jadransko-jonskom području: Forum gospodarskih komora, Forum jadransko-jonskih gradova te mreža sveučilišta – Uniadrion ove godine održavaju svoju drugu konferenciju u širem kontekstu 4. EUSAIR foruma, od 6. do 8. svibnja u Budvi u Crnoj Gori.

Navedena tri foruma predstavljaju mrežu s više od 120 tijela i institucija iz osam zemalja te su identificirani kao ključni dionici Strategije Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR).

Forum će se fokusirati na teme u vezi s turizmom i plavim rastom, s motom Integracija ljudi, razvoj regije.

I ove će se godine, uz okrugle stolove za održivi turizam, plavi rast, kvalitetu okoliša i povezivanje regije, koji predstavljaju stupove strategije EUSAIR-a, u sklopu druge konferencije održati i okrugli stolovi za poduzetništvo žena, društvene izazove i ekonomske analize.

Detaljne informacije, uključujući i program Foruma, mogu se naći na poveznici https://www.adriatic-ionian.eu/event/4th-eusair-annual-forum/.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti popunjavanjem registracijskog obrasca do 26. travnja.