Autor: Marin Marinović

Drugi Forum franšiza 2021.


Objavljeno: 02. 11. 2021. , Ažurirano: 15. 11. 2021.


Najava drugog Foruma franšiza

Drugi Forum franšiza Hrvatske gospodarske komore održat će se u utorak, 16. studenoga, u 10 sati, u zagrebačkom hotelu Sheraton, na adresi Kneza Borne 2.

Forum možete pratiti online putem Youtube kanala HGK. Također Vas molimo da za vrijeme događanja ispunite i anonimnu anketu, kako bi buduće edukacije bile sadržajno bolje.

Svim sudionicima koji će 16.11.2021., forum pratiti uživo i koji nemaju Covid potvrde (cjepljeni, preboljeli ili testirani), biti će omogućeno testiranje na licu mjesta brzim atigenskim testom (cijena testiranja 70 kuna).

Teme ovogodišnjeg, drugog Foruma franšiza 2021. su usmjerene na edukaciju o značaju franšiznog poslovnog modela kao pokretača razvoja malog i srednjeg poduzetništva, ali i potencijala za poticanje novog zapošljavanja kao i o zaštiti intelektualnog vlasnišva, budući je to ključni element franšiznog modela poslovanja. Ujedno, na ovogodišnjem će se forumu predstaviti tvrtke koje uspješno posluju po franšiznom modelu u segmentu edukacije, IT-a, uslužnog sektora i ugostiteljstva i koje svoje poslovanje šire upravo putem franšiznog modela poslovanja. Također, bit će i riječi o mogućnostima financiranja franšiznog poslovnog modela.

Forum je namijenjen:

  • poduzetnicima koji posluju po franšiznom modelu (kao davatelji ili primatelji franšize) u različitim granama gospodarstva (trgovina, ugostiteljstvo, rent-a-car, IT, posredovanje u prometu nekretninama, edukacija, marketing, turizam, proizvodnja, uslužne djelatnosti, ljepota i zdravlje, zabava i niz ostalih djelatnosti);
  • poduzetnicima koji svoje sadašnje poslovanje žele proširiti kupnjom franšiznog modela poslovanja;
  • poduzetnicima koji svoje poslovanje namjeravaju franšizirati i na taj se način širiti na lokalnom i internacionalnom tržištu kroz prodaju svog know-howa;
  • poduzetnicima početnicima koji žele poslovati po već uhodanom receptu poslovanja, odnosno po franšiznom modelu;
  • osobama koje se žele samozaposliti kupnjom franšize kroz korištenje poticajnih mjera za samozapošljavanje (HZZ mjere za samozapošljavanje);
  • odvjetničkim društvima koji rade na franšiznim ugovorima i zaštiti intelektualnog vlasništva;
  • savjetodavnim tvrtkama koje rade na projektiranju franšiza i uvođenju standarda;
  • bankarskom sektoru kako bi sagledali sve prednosti franšiznog poslovanja kao manje rizičnog poduzetničkog pothvata;
  • potpornim institucijama i tijelima državne uprave koji donose odluke i mjere vezane za razvoj poduzetništva i novo zapošljavanje.

Sudjelovanje na Forumu je besplatno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Prijaviti se možete online obrascem u nastavku, najkasnije do ponedjeljka, 15. studenoga, u 12 sati.

Broj sudionika je ograničen.

Detaljan program Foruma možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Ovogodišnji Forum se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Sektor za trgovinu i financijske institucije i Zajednice franšiznog poslovanja HGK sa Europskom poduzetničkom mrežom i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. 

Partneri ovogodišnjeg Foruma su Hrvatski Zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga za franšizno poslovanje, Ekonomski fakultet Osijek i Privredna banka Zagreb d.d..

Pokrovitelj Foruma je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a sponzor Hrvatska banka za obnovu i razvitak. 

Hrvatska gospodarska komora je krajem 2015. godine osnovala Zajednicu franšiznog poslovanja s ciljem okupljanja poduzetnika koji posluju po franšiznom modelu kako bi se u skladu uvjetima na tržištu stvorili poticajni uvjeti za razvoj ovog poslovnog modela. Aktivnosti koje idu u pravcu stvaranja poticajnih uvjeta uz komunikaciju sa nadležnim tijelima državne uprave u Republici Hrvatskoj, primarno su usmjerene na organiziranje ciljanih tematskih edukacija u kojima sudjeluju ključni dionici, predstavnici ove Zajednice, predstavnici akademske zajednice, nadležnih institucija, financijskih institucija i stručnjaka koji se bave franšiznim ugovorima i zaštitom intelektualnog vlasništva.

 

 

 

Program

Vrijeme Aktivnost
16.11.2021
09:00 - 10:00 Prijava sudionika
10:00 - 10:10 Pozdravni govor organizatora
10:10 - 10:20 O Zajednici franšiznog poslovanja HGK – Krešimir Dobrilović, predsjednik Zajednice franšiznog poslovanja HGK i vlasnik franšize CARWIZ rent-a-car
10:20 - 10:45 Mogu li svoj posao pretvoriti u franšizu: kreiranje vlastite franšize – dr. sc. Lj. Kukec, dopredsjednica Zajednice za franšizno poslovanje HGK, predsjednica Udruge za franšizno poslovanje RH i vlasnica franšize Body Creator
10:45 - 11:45 1. panel: Iskustva poduzetnika koji posluju po franšiznom modelu
11:45 - 12:10 Zaštita intelektualnog vlasništva – Andrej Matijević, Odvjetnički ured Matijević
12:10 - 12:30 Pauza za kavu
12:30 - 13:30 2. panel: Mogućnosti financiranja franšiznog poslovanja
13:30 - 14:30 Druženje