Dvanaesti stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj


Objavljeno: 14. 06. 2019. , Ažurirano: 18. 06. 2019.


U organizaciji Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede, u četvrtak, 4. srpnja, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore održat će se 12. stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj – Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane.

Radi kontinuiranog praćenja tendencija razvoja tržišta funkcionalne hrane, koje prate i povećana ulaganja prehrambene industrije u razvoj takvih proizvoda, bolje informiranosti potrošača o funkcionalnoj hrani te hrvatskim nutritivno visokovrijednim prehrambenim proizvodima, ovaj stručni skup postaje tradicionalno okupljanje subjekata u poslovanju s hranom, akademske zajednice, predstavnika nadležnih tijela te javnih i privatnih institucija.

Na poveznici se nalazi prijavnica na stručni skup.

Za informacije o kotizaciji uputno je pitanje postaviti putem elektroničke pošte: hdpbn@pbf.hr

 

Program

Vrijeme Aktivnost
04.07.2019
09:30 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:15 Pozdravne riječi Organizatora skupa
10:15 - 10:35 Utjecaj načina označavanja proizvoda na vizualnu percepciju i različite aspekte nutritivne kvalitete proizvoda
10:35 - 10:55 Zakonodavni okvir o prisutnosti trans masnih kiselina u hrani
10:55 - 11:15 Cikorija- od polja do šalice toplog napitka
11:15 - 11:35 Utjecaj vina na zdravlje ljudi
11:35 - 11:55 Potencijal iskorištenja nusproizvoda od proizvodnje vina
11:55 - 13:00 Ručak
13:00 - 13:20 Jestiva pakiranja hrane s funkcionalnim dodacima
13:20 - 13:40 Alge kao izvor bioaktivnih spojeva
13:40 - 14:00 Komorač kao potencijalni izvor bioaktivnih molekula za razvoj funkcionalnih proizvoda
14:00 - 14:20 Funkcionalni aspekti prehrane povezani s tradicijom i religijom
14:20 - 14:40 Prehrambena industrija i kreiranje zdravijih izbora
14:40 Zatvaranje skupa