Vrijedne ruke

Ciljevi projekta Na bogato povjesno nasljeđe naslanjaju se čuveni i najpoznatiji proizvodi zadarskog kraja kao što su paški sir ili maraschino koji su svoj čuvenost postigli upravo zahvaljujući prirodnom položaju naše županije. Kroz ovaj katalog pokušali smo prikupiti proizvode koji su karakteristični za Zadarsku županiju i predstaviti ih široj javnost kako bi se na jednom mjestu prezentirala i približila raznolikost i autohtonost svekolike ponude obale, otoka i zaleđa te da bi se bolje marketinški pozicionirali na tržištu. Stoga su zastupljeni suveniri i proizvodi iz svih krajeva županije. Ovaj katalog nije samo prikaz proizvoda mediteranske klime nego je i nezaobilazni dio našeg kulturnog i kulinarskog naslijeđa, naše tradicije, prezentirane u suvremenim pakovinama namjenjenim tržištu.

Nakon uspješne promocije projekta “Vrijedne ruke” koji se odvijao kao integralni dio akcije “Kupujmo Hrvatsko” i u narednom razdoblju Hrvatska gospodarska komora s osobitim zadovoljstvom ostaje jedan od nosioca promocije ekoloških i tradicijskih proizvoda, suvenira, rukotvorina koji pridonose različitosti hrvatskoga gospodarstva, nastalih u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te u malom poduzetništvu.

Tijekom ranijih akcija županijske komore su prepoznale proizvode vrijednih ruku te su ih popisale u katalozima. Obzirom da je projekt potaknuo veliki broj malih proizvođača da nam se priključe, broj proizvoda vrijednih ruku se povećao pa stoga posebno raduje što izdajemo dopunjeno izdanje brošure.

Uspjeh projekta “Vrijedne ruke” dokazao je da se udruženim resursima i suradnjom može potaknuti male proizvođače tradicijski vrijednih hrvatskih proizvoda, da svoje proizvode ponude većem broju ljudi te na taj način pridonesu razvoju različitosti hrvatskog gospodarstva. Upravo kroz ovaj projekt potičemo trud vrijednih i kreativnih ruku s ciljem da ne bude prepušten zaboravu te da bude poznat široj javnosti.

Uspjeh akcije ohrabrio nas je da u suradnji sa partnerima projekt dalje razvijamo i omogućimo svim sudionicima daljnju promociju u našim zajedničkim akcijama doprinoseći time povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Kontakti

  • Županijska komora Zadar Adresa: Špire Brusine 16 23000 Zadar Email: hgkzd@hgk.hr Tel: +385 23 211 747 Tel 1: +385 23 212 930 Fax: +385 23 213 923 predsjednik: Dario Jurin direktor: Denis Ikić
  • Županijska komora Zadar Tel: +385 23 211 747 Email: hgkzd@hgk.hr