Naši mali gušti

Naši mali gušti 2016.

Na Trgu pet bunara u Zadru, od 12. do 23. prosinca 2016. održani su jedanaesti put po redu „Naši mali gušti 2016“. To je prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju već jedanaestu godinu organizira Hrvatska gospodarske komora - Županijska komora Zadar u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, Udruženjem obrtnika Zadarske županije, Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, te Turističkim zajednicama Zadarske županije, Grada Zadra i Biograda na Moru.

Prilikom otvaranja manifestacije zadarski kuhar Renato Kraljev spremio je tipično jelo zadarskog kraja - brudet od sipe za sve posjetitelje i uzvanike. Na otvorenju je nastupio zbor srednje Poljoprivredno prehrambene škole „Stanko Ožanić“ iz Zadra dok je manifestaciju otvorio župan zadarski Stipe Zrilić. Nakon otvaranja održan je seminar o mogućnostima financiranja poduzetništva u ŽK Zadar koji je okupio 30-ak poduzetnika. Drugi dan održana je radionica izrade smokvenjaka u organizaciji OPG-a Eugen Novakovića iz  Posedarja, zatim radionica izrade božičnih vijenaca za vrata u organizaciji učenika srednje poljoprivredno prehrambene škole „Stanko Ožanić“.

„Naši mali gušti“ su prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije, a ujedno je i poticaj malim proizvođačima za što većom proizvodnjom kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su očuvali upravo „mali“ proizvođači. Ova izložba je i prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača.

 

Naši mali gušti 2016.jpg

Naši mali gušti 2016; Izvor: HGK ŽK Zadar;

zbor srednje Poljoprivredno prehrambene škole Stanko Ožanić.jpg

Zbor srednje Poljoprivredno prehrambene škole Stanko Ožanić; Izvor: HGK ŽK Zadar;

Z. Vrančić, S. Zrilić, D. Kalmeta, S. Knežević, D. Ikić i D. Jurin.jpg

Z. Vrančić, S. Zrilić, D. Kalmeta, S. Knežević, D. Ikić i D. Jurin; Izvor: HGK ŽK Zadar;

Zadar Naši mali gušti 2015.JPG

 

Kontakti

  • Županijska komora Zadar Adresa: Špire Brusine 16 23000 Zadar Email: hgkzd@hgk.hr Tel: +385 23 211 747 Tel 1: +385 23 212 930 Fax: +385 23 213 923 predsjednik: Dario Jurin direktor: Denis Ikić
  • Petar Pedišić Viši stručni suradnik Tel: +385 23 643 196 Email: ppedisic@hgk.hr