Obljetnice poslovanja

BOROVO logo CMYK-01 .jpg

BOROVO

85 godina kontinuiranog poslovanja 

Borovo je najpoznatiji proizvođač obuće u Hrvatskoj, s najduljom tradicijom, nasljeđem i ljubavlju prema obući. Borovo je izgradilo svoj identitet, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj Centralnoj Europi, proizvodeći certificiranu sigurnosnu i radnu te modernu, urbanu i sportsku obuću.

Iza svakog para obuće Borovo krije se kvaliteta u koju je utkana tradicija pa se obuća proizvodi tradicionalno, na isti način punih 85 godina, s posebnim naglaskom na ručnu izradu. Dodatno, obuću Borovo krase materijali prirodnog porijekla: prava koža, platno od 100% pamuka i prirodna guma napravljena od kaučuka, što je ujedno i tajna udobnosti cipele koja je uvijek tražena.

Ručna izrada i prirodni materijali rezultirali su stvaranjem poznatih marki - Startas, Borosana, Boromina, Rubber, My Ballerinas i The Big Blue.

Ukratko, Borovo obuća je voljena među svim generacijama te je moderan i atraktivan dizajn prilagođen mnogim životnim stilovima.

Iz Vukovara s ljubavlju,

Borovo

  

spačvalogo.jpg

Izvrsni rezultati Spačve

60 godina kontinuiranog poslovanja

Spačva je u 2016. godini ostvarila rast prodaje od 6% u odnosu na prethodnu godinu. Takav rast najviše može zahvaliti izvozu i snažnoj prodaji u 32 zemlje širom svijeta, pogotovo u segmentu seljačkih podova i vrata u državama poput Njemačke, Francuske i Austrije. Također, izvrsni se prodajni rezultati postižu i u segmentu bioenergenata. Razlog tome je, uz konstantna ulaganja Spačve u ovaj dio proizvodnje, i čimbenik ekološke osviještenosti koji u današnjem okruženju sve više utječe na razmišljanje potrošača i koji je najviše zaslužan za konstantan rast potražnje za takvom vrstom energenata. Ukupan iznos investicija Spačve u 2016. godini iznosi 16.000.000 kn. Spačvu danas čini pet tvornica: pilana, parketarija, finala, tvornica furnira te tvornica bioenergenata. Zapošljava 775 radnika, čime je jedan od vodećih poslodavaca, i u Vinkovcima i u županiji. Iz godine u godinu bilježimo porast zaposlenih, pa je tako u 2016. godini zabilježen rast od 7%.

Spačva d. d. jedna je od rijetkih tvrtki koja ponosno može izjaviti da ima kompletno zaokružen proizvodni ciklus, čime izuzetno doprinosi ekologiji svoga kraja. Bitno je napomenuti da kroz pilanu i furnir godišnje, u prosjeku, prođe 55-60 tisuća kubnih metara sirovine, od čega oko 80% čini slavonski hrast, 10% jasen te ostatak čine druge vrste drva. Pogonom za proizvodnju završnih proizvoda godišnje, s parketarijom, iziđe više od 500 tisuća četvornih metara podova, dok tvornica furnira godišnje proizvede između osam i devet milijuna kvadrata, najvećim dijelom, hrastovog furnira. Kapacitet proizvodnje bioenergenata, na razini godine, jest 50 tisuća tona čime Spačva zauzima sam vrh domaćeg tržišta.

Uz to, Spačva je i prvi hrvatski proizvođač bioenergenata koji je za taj dio asortimana dobio znak Hrvatska kvaliteta, što uz FSC, ISO i ENplus certifikate samo potvrđuje činjenicu koliko je Spačva posvećena proizvodnji vrhunskih krajnjih proizvoda s naglaskom na zaokružen ekološki proizvodni proces gdje svaki pojedini dio trupca ima svoju svrhu.

 

 VVK-logo.jpg

Vinkovački vodovod i kanalizacija  d. o. o.

45 godina kontinuiranog poslovanja

"Vinkovački vodovod i kanalizacija" d. o. o., Vinkovci, odgovoran je za kontinuiranu isporuku zdravstveno ispravne i pitke vode korisnicima na distribucijskom području naše tvrtke. U okviru javne vodoopskrbe Društvo koristi i održava regionalno vodocrpilište "Istočna Slavonija" Sikirevci (RVIS) s trenutno aktivna četiri zdenca i 23 lokalna vodocrpilišta. Društvo koristi i održava 565,127 km vodovodne mreže i 92 km mreže Regionalnog vodovoda Istočna Slavonija, 32.223 vodovodnih priključaka u okviru javne vodoopskrbe.

"Vinkovački vodovod i kanalizacija" d. o. o.Vinkovci pruža usluge odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području gradova Vinkovci i Otoka te naselja Nuštar. Na navedenom prostoru Društvo koristi i održava 151,4 km kanalizacijske mreže, 16 kišnih preljeva i 11 777 kanalizacijska priključka. U kanalizacijskim sustavima u izgradnji Ivankovo i Cerna, izgrađeno je 28,3 km kanalizacijske mreže s dva kišna preljeva s ispustom.

"Vinkovački vodovod i kanalizacija" d. o. o.Vinkovci prati i prijavljuje natječaje vezane za vodno-komunalne investicije, koje su financirane sredstvima iz Europske unije, Svjetske i Europske investicijske banke i drugih sličnih, kako bi poboljšali životne standarde mještana na njihovu području. Uz samu prijavu na natječaje, vodi se i sam tijek praćenja projekata od javne nabave, pravnih poslova, ishođenja dozvola, sudjelovanja u provođenju projekata i tehničkih pregleda.

 

vinkoprom-logo3518803.jpg

Vinkoprom d.o.o.

27 godina kontinuiranog poslovanja

Tvrtka Vinkoprom d.o.o. je obiteljsko poduzeće osnovano 1990. godine i nakon 27 godina poslovanja broji 221 djelatnika i posluje na lokacijama u Vinkovcima, Vukovaru, Ivankovu, Đakovu, Slatini, Daruvaru, Našicama i Slavonskom brodu.

Predmet poslovanja tvrtke Vinkoprom podijeljen je na:

 • Trgovina na veliko raznim proizvodima, priborima i strojevima. Tvrtka na veleprodaji trguje sa oko 10.000 različitih artikala.
 • Trgovina na malo raznim proizvodima iz asortimana domaćinstva, cvjećarstva, tehnike, elektro materijala, vodo materijala, kupaonske galanterije, podnih obloga, boja i lakova, električnog i ručnog alata, vrtnog alata, sportske opreme, građevinskog materijala i drugo.
 • Servis i cestovni prijevoz robe
 • Ugostiteljstvo

Misija poduzeća podrazumijeva spoznaju potreba kupaca i potrošača te širokim prodajnim programom robe za izgradnju i opremanje kućanstava i drugih objekata nastoji zadovoljiti očekivanja kupaca i potrošača te stvaranje osjećaja povjerenja u tvrtku.

 

Patricar-logo.JPG

Patričar d. o. o.

25 godina kontinuiranog poslovanja

Patričar d. o. o. tvrtka je specijalizirana za veleprodaju i maloprodaju proizvoda namijenjenih za prehranu te svakodnevnu potrošnju s obiteljskom tradicijom dugom više od 20 godina. Tijekom duge tradicije, tvrtka se neprekidno razvija te do danas zapošljava 180 djelatnika u više od 50 maloprodajnih objekata te u jednomu veleprodajnom centru.

Tvrtka je značajan dobavljač raznih skupina proizvoda prehrane, papirne konfekcije te raznih proizvoda za kućanstvo, velikom broju trgovina, ugostiteljskim i hotelskim objektima te raznim drugim trgovačkim lancima u Hrvatskoj.
Surađujemo s velikim brojem Hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava te otkupljujemo  njihove proizvode voće i povrće.
Patričar je tijekom dugogodišnjeg rada uspješno poslovao i postao jedno od vodećih hrvatskih lanaca maloprodaje i veleprodaje prehrambenih proizvoda i proizvoda široke potrošnje na području Slavonije.
Temelj poslovanja tvrtke Patričar d. o. o. zasniva se na savršenom omjeru cijene i kvalitete, uz istovremeno pružanje zadovoljstva i užitka kupovanja.

 

VI-PES d.o.o. Vinkovci-logo.jpg

VI-PES d. o. o. Vinkovci

25 godina kontinuiranog poslovanja 

VI-PES d. o. o. savjetnička je kuća iz Vinkovaca koja je 2016. godine navršila 25 godina postojanja, rada i zalaganja. Savjetovanje poduzetnika i javnih tijela seže od vremena privatizacije i pretvorbe, preko poslovnog i financijskog restrukturiranja, sve do godina jačanja konkurentnosti i privlačenja investicija iz pretpristupnih i strukturnih EU fondova. Područja ekspertize tvrtke su:
• poslovno planiranje i izrada studije izvodljivosti, poslovnog plana i investicijskog projekta;
• financijska dijagnostika, preustroj poslovanja i izrada plana financijskog i operativnog restrukturiranja;
• pristup izvorima financiranja, priprema projektnih prijedloga i pomoć u provedbi projekata sufinanciranih iz EU i drugih bespovratnih financijskih izvora.

Misija je iskoristiti obilno iskustvo u poslovnom savjetovanju, na dobrobit održivog razvoja gospodarstva i zapošljavanja te boljitka cijele zajednice. 

 cvjecarstv2o.jpg

 Cvjećarstvo d.o.o. Vinkovci

25 godina kontinuiranog poslovanja 

Cvjećarstvo d.o.o. je poduzeće sa dugogodišnjim iskustvom u planiranju, njegovanju i održavanju: drvoreda, cvjetnih gredica i zelenih površina.
Sve vrste poslova hortikulture obavljamo za pravne i fizičke osobe. Trenutno održavamo i vodimo brigu o 85 hektara zelenih površina, 1200 m2 cvjetnjaka, 2800 komada ruža,
1150 komada grmova te mnogobrojnim stablima na području grada Vinkovaca. Naši stručni i kvalificirani djelatnici, te mnogobrojna i profesionalna mehanizacija
jamac su za uspješno obavljanje radnih zadataka.

 

sild_logo_200x200px.png

ŠILD d.o.o. Vukovar

20 godina kontinuiranog poslovanja

 Tvrtka ŠILD d.o.o., sa sjedištem u Vukovaru, osnovana je 1996. godine. Bavimo se projektiranjem elektrotehničkog dijela građevine, obavljanjem stručnog nad izvođenjem elektrotehničkog dijela građevine i energetskim certificiranjem zgrada (Modul 1 i 2). Projektiramo i obavljamo nadzore, te surađujemo s ovlaštenim arhitektima i ovlaštenim inženjerima građevine na cijelom području Republike Hrvatske.

 Pridajemo veliku važnost brzoj i kvalitetnoj izradi elektrotehničkog projekta, energetskih certifikata i energetskih izvješća sukladno svim zakonima i propisima koje nalaže struka. Svojom stručnošću i savjesnošću garantiramo i kvalitetno izvršen nadzor nad izvođenjem elektrotehničkog dijela građevine.

 

šprem.jpg

 ŠPREM d.o.o. Nuštar

20 godina kontinuiranog poslovanja

Nakon više od 20 godina iskustva rada u Njemačkoj, odlučili smo otvoriti poduzeće u Hrvatskoj.

Osnovna djelatnost poduzeća je izrada grobnica do završnog oblaganja,  okviri i nadgrobni spomenci; rezanje, oblikovanje i obrada kamena; izrada elementa za uređenje interijera (stepenica, šankova, radnih ploha, polica, podova, itd.) i eksterijera (unutarnje i vanjske prozorske klupčice); ispisivanje tekstova i ornamenata na spomenicima.

U sklopu radionice posjedujemo strojeve za rezanje i poliranje kamena, oblikovanje rubova i izradu raznih profila, za pisanje slova te druge strojeve i alate za visokokvalitetnu obradu svih vrsta materijala u klesarstvu.

Jamčimo:                                                                                                      

Originalnost – svaka vaša zamisao u kamenu isklesana.
Kvalitetu – prvoklasni materijali i prvorazredna ugradnja.
Pristupačnost – ljubazno i stručno osoblje, kvalitetan pristup izvedbi radova.
Kratki rokovi izvedbe – u kratkim rokovima izvršavamo obveze prema Vašoj narudžbi.

 Bezbrojne pjesme pjevaju kako vjerojatno i kamen ima dušu. Mi znamo da ju ima. Naše klesarsko umijeće učinit će tu dušu vidljivu svakome: podjednako za trenutke radosti i trenutke tuge, kao i za sjećanje koje traje dulje od života!

 

 nevkoš logo.png

 Nevkoš d.o.o. Vinkovci

25 godina kontinuiranog poslovanja

Nevkoš d.o.o. :

 • odvojeno skuplja korisni otpad u spremnicima na javno-prometnim površinama i u reciklažnim dvorištima.
 • skuplja i odvozi komunalni otpad iz kućanstava i drugih korisnika usluga.
 • održava čistoću javno-prometnih površina (kolnika, pločnika, trgova, pothodnika, javnih stuba i prolaza).
 • provodi čišćenje snijega sa nogostupa.
 • provodi trajnu komunikaciju s javnošću.

Politika upravljanja kvalitetom i okolišem temelj je poslovnog upravljanja organizacije NEVKOŠ d.o.o. , koje je usmjereno na pružanje vrhunske komunalne usluge oslanjanjem na vlastite tehničko-tehnološke i ljudske potencijale, na principima odživog razvoja i stalnog praćenja svjetskih trenodova kvalitete u našem području rada.

Uspjeh našeg poslovanja je zadovoljstvo naših korisnika i ispunjenje njihovih želja i potreba. Sigurnost i pravilno postupanje s komunalnim i neopasnim otpadom, očekivanja su naših korisnika koja želimo nadmašiti.

Uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom i okolišem, sukladno zahtjevima normi ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 , želimo neprekidno poboljšavati kvalitetu naših usluga, te upravljati značajnim aspektima okoliša koje možemo nadzirati s ciljem stalnog sprečavanja daljnjeg onečišćenja okoliša.

Uprava organizacije je svjesna da politiku upravljanja kvalitetom i okolišem treba promovirati kao zajednički napor svih u postizanju najviše razine kvalitete usluga, uz očuvanje okoliša, te ju pojasniti svim radnicima organizacije.

Rukovoditelji i svi radnici grade klimu suradnje, povjerenja i pripadnosti  „NEVKOŠ“-u d.o.o. Vinkovci, koja se zasniva na vođenju brige o interesima i potrebama svakog radnika, te poticanju uključivanja radnika u kreiranju poslovnih procesa i aktivnosti organizacije.

Odgovornost za pravovremenu primjenu i osiguranje kvalitete naših usluga pripada svakom radniku i organizacijsko cjelini za poslove koje obavlja.

Uprava organizacije u svom radu na području kvalitete i upravljanja okolišem inzistira na stalnoj komunikaciji s poslovnim partnerima, te unutarnjim i vanjskim interesnim grupama.  Poduzima mjere smanjenja onečišćenja i stalnog poboljšavanja u sustavu kvalitete i okoliša.

Svoju politiku i rezultate upravljanja kvalitetom i okolišem na prikladan način želi prezentirati javnosti.

Uprava organizacije se obvezuje da će u okviru svojih poslovnih obveza predano raditi na dosljenoj primjeni  i neprestanom poboljšavanju sustava upravljanja kvalitetom i okolišem, te ga usklađivati sa zakonskim zahtjevima i svjetskim normama zaštite okoliša.

Contacts

 • Županijska komora Vukovar Adresa: Zmajeva 1 32000 Vukovar Email: hgkvu@hgk.hr Tel: +385 32 441 155 Tel 1: +358 32 441 157 Fax: +385 32 441 463 predsjednica: Vinka Ivanković direktor: Ivan Marijanović
 • Županijska komora Vukovar Tel: +385 32 441 155 Email: hgkvu@hgk.hr