Novi turistički proizvod kontinentalne Hrvatske – Akademija zemlje i ruku

OPG Izvori života iz Iloka i Društvo Iločana i prijatelja Iloka iz Zagreba pokrenuli su Akademiju zemlje i ruku, tj. edukacijski projekt očuvanja izrade „ćerpića“ - zemljanih opeka i drugih uporabnih predmeta od zemlje. Akademija će se održavati u Iloku na zaštićenom arheološkom području Turska skela, od 19. do 25. lipnja.

Dio manifestacije bit će Festival susjeda, natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša i niz predavanja čiji će cilj biti informirati sudionike o mogućnostima razvoja ruralnog turizma i o ljepotama lokalnoga kraja. Radionice su namijenjene turistima koji vole prirodu i kulturnu baštinu, studentima te djeci predškolskoga i školskoga uzrasta, privatnim iznajmljivačima i turističkim djelatnicima. Prijaviti se može putem online prijavnice na www.opg-zelenika.hr do subote, 10. lipnja, a broj sudionika je ograničen.

Idejna začetnica i voditeljica projekta je Mirjana Zelenika, a provedbu Akademije podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Ilok, Turistička zajednica Grada Iloka, Županijska komora Vukovar, Gradski muzej Vukovara i Muzej grada Iloka.

Obiteljsko turističko poljoprivredno gospodarstvo Izvori života nalazi se na području grada, osnovano je 2000. godine i u vlasništvu je obitelji Zelenika. Gospodarstvo je razvilo jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu tako što povezuje prirodne ljepote Dunava i Iloka s vinarstvom i pjenušarstvom.

U petak, 23. lipnja, od 17 do 18 sati, predviđeno je vrijeme za novinare, kada ćete moći besplatno sudjelovati u radionicama izrade „ćerpića“. Molimo da svoj dolazak potvrdite putem e-pošte na opg.izvorizivota@gmail.com. Za više informacija posjetite internetsku stranicu (www.opg-zelenika.hr) ili kontaktirajte organizatora putem e-pošte ili telefonskoga broja 098 270 813 (Mirjana Zelenika).

Kontakti

  • Županijska komora Vukovar Adresa: Zmajeva 1 32000 Vukovar Email: hgkvu@hgk.hr Tel: +385 32 441 155 Tel 1: +358 32 441 157 Fax: +385 32 441 463 predsjednica: Vinka Ivanković direktor: Ivan Marijanović
  • Barbara Didović Stručni referent Tel: +385 32 441 155 Email: bdidovic@hgk.hr