Održana završna konferencija projekta Mikeški jestvenik u Virovitici

HGK - ŽK Virovitica

U Strukovnoj školi Virovitica 18. rujna održana je završna konferencija projekta Mikeški jestvenik. Tom prigodom predstavljeni su rezultati projekta, a to su knjiga recepata nekadašnje prehrane Virovitice, multifunkcionalni kalendar te stalna izložba fotografija recepata koja je postavljena u virovitičkoj Strukovnoj školi.

MG_4414.jpg
Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Uz Strukovnu školu kao nositeljicu, u ovom je projektu kao partner sudjelovala Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, a financiralo ga je Ministarstvo turizma.

Cilj je bio prikupiti stare mikeške recepte i objediniti ih u jednoj knjižici te potaknuti učenike da više pozornosti obrate na tradiciju i da svoje znanje iskoriste za građenje turističkog branda Grada Virovitice. Recepti koji se nalaze u knjižici i kalendaru, osim usmenim kazivanjima Mikeša (starih Virovitičana), prikupljeni su i iz 13 kuharica s kraja 19. do sredine 20. stoljeća.

Na konferenciji su bili predstavnici Odsjeka za turizam Županijske komore Virovitica.

MG_4452.jpg
Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Kontakti

  • Županijska komora Virovitica Adresa: Trg kralja Tomislava 6 33000 Virovitica Email: hgkvi@hgk.hr Tel: +385 33 725 150 Fax: +385 33 722 150 predsjednik: Ivan Slamić direktor: Milan Vanđura
  • Županijska komora Virovitica Tel: +385 33 725 150 Email: hgkvi@hgk.hr