Sastanak s predstavnikom talijanske tvrtke Ducati Energia

HGK
Guidalberto Guidi
Predsjednik Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić sastao se u ŽK Varaždin s predstavnicima Ducati grupe.

Gložinić je na sastanku s vlasnikom talijanske tvrtke Ducati Energia Guidalbertom Guidijem i direktorom tvrtke Ducati komponenti iz Ludbrega Draženom Crnkovićem istaknuo važnost tvrtke Ducati komopnenti za gospodarstvo Varaždinske županije. Naglasio je da je konstantno ulaganje tvrtke u visoku tehnologiju i nove proizvode vidljivo u visokim prihodima koje tvrtka ostvari od izvoza (98%).

Inače, talijanska grupa ulaže 5 milijuna eura u ludbrešku tvrtku za izgradnju i opremanje proizvodnog prostora najsuvremenijim strojevima i opremom za proizvodnju kondenzatora za niska i srednja naponska postrojenja s trafostanicom, proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje u proizvodnju novih proizvoda te dodatno zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova.

Ducati komponenti osnovala je 2002. godine tvrtka Ducati Energia S.p.A. iz Bologne, a osnovna im je djelatnost proizvodnja elektrouređaja i dijelova.

Kontakti

  • Županijska komora Varaždin Adresa: Petra Preradovića 17 42000 Varaždin Email: hgkvz@hgk.hr Tel: +385 42 405 405 Fax: +385 42 405 401 predsjednik: Dragutin Gložinić direktorica: Snježana Marciuš
  • Dragutin Gložinić predsjednik Županijske komore Varaždin Tel: +385 42 405 405 Email: dglozinic@hgk.hr