Suradnja s gospodarskom komorom regije Chieti

HGK
Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze i v.d. predsjednice ŽK Split, Mirjana Čagalj s predstavnicima Gospodarske komore Chieti
Vrijeme održavanja: 26.09.2017.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori 26. rujna održan je sastanak predstavnika Agenzie di Sviluppo Gospodarske komore regije Chieti i potpredsjednice Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze te v. d. predsjednice Županijske komore Split Mirjane Čagalj, ujedno i predsjednice Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora.

Na radnom sastanku razgovaralo se o temama od zajedničkog interesa Hrvatske i Italije te o lokalnim prioritetima na kojima se može temeljiti suradnja Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Chieti.

Predstavljeni su zajednički ciljevi i smjernice te konkretni projektni prijedlozi na pozive u sklopu EUSAIR-a (Strategije Jadransko-jonske regije) i programa EUROPE2020.

Definirano je da se projekti temelje na četiri tematska stupa EUSAIR-a te je predloženo da bi se u sklopu programa Erasmus + trebalo raditi na poticanju mladih potencijalnih poduzetnika na razvoju i suradnji. Plavi rast trebao bi raditi na promicanju istraživanja, inovacija i poslovnih mogućnosti, olakšavanjem protoka informacija između istraživačkih i poslovnih zajednica te povećanjem njihova umrežavanja, Održivi turizam na poboljšanju kvalitete i inovacije turističke ponude i unaprjeđenju održivog i odgovornog turističkog kapaciteta turističkih aktera u cijeloj makroregiji, dok će Povezivanje regije (transport) jačati sigurnost na moru te razviti konkurentni regionalni intermodalni lučki sustav.

1.jpg