Predsjednica RH posjetila akciju Kupujmo hrvatsko na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

HGK
Predsjednica Republike razgledala je štandove s hrvatskim proizvodima
"Hrvatsko gospodarstvo mora počivati na proizvodnji", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović

Drugoga dana akcije Kupujmo hrvatsko na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, proslavi 20. rođendana akcije pridružila se i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

"Akciju Kupujmo hrvatsko trebamo podržati jer kad gledamo ove prekrasne prehrambene hrvatske proizvode znamo odakle dolaze, od čega su napravljeni i znamo gdje je raslo voće i povrće, uzgajane pčele za hrvatski med, a sve biološki sigurno, ali prije svega radi našega zdravlja. Također, moramo podržati hrvatsko gospodarstvo, koje se mora temeljiti na proizvodnji. U turizmu se stvara velika dodana vrijednost i dobrodošao je svaki prihod od turizma, ali hrvatsko gospodarstvo mora počivati na proizvodnji, posebno proizvodnji orijentiranoj na izvoz te moramo dati potporu malim i srednjim poduzećima, obrtnicima, OPG-ima, svima koji se bore za svoje mjesto na hrvatskom i svjetskom tržištu," istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

JosipZaher_KolindaGrabar-Kitarovic_IvanBarbaric_800x450.JPG

Domaćini predsjednici na akciji bili su potpredsjednik HGK Josip Zaher i predstojnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić; Izvor: HGK.

"Čestitam Hrvatskoj gospodarskoj komori i Komori Zagreb na sjajnoj organizaciji ove akcije za koju bi bilo dobro da bude češće. Meni je akcija iznimno korisna jer na jednom mjestu vidite proizvode koji su na tržištu i koje možete naručiti, a dobro je da se građani upoznaju s tim proizvodima. Inače kupujem sve hrvatske proizvode koji postoje, a tek ako nema hrvatskih proizvoda onda kupujem strano. Doista sam uvjerenja da trebamo podržati vlastitu proizvodnju i gospodarstvo", rekla je hrvatska predsjednica.

IvanBarbaric_Grabar-Kitarovic_JosipZaher_1200x675.JPG

Predsjednica Republike obišla je akciju na Trgu bana Jelačića u pratnji predstojnika Urede predsjednika HGK Ivana Barbarića i potpredsjednika HGK Josipa Zahera; Izvor: HGK.

Uz nastup Krašičkih mažoretkinja i glazbeni nastup Adama Končića u pratnji Savskih valova, drugoga dana akcije nastupile su i Singerlice iz Samobora, Ansambl Lado te Folklorni ansambl Turopolje, a održana je i modna revija učeničkih radova Škole za modu i dizajn.

KolindaGrabar-Kitarovic_800x450.JPG

Građani su prilazili predsjednici, kao i izlagači da bi se fotografirali s njom; Izvor: HGK.

Ovogodišnja je akcija, kojom se obilježava 20. obljetnica akcije Kupujmo hrvatsko u Zagrebu, u dva dana na Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu okupila više od 300 odabranih izlagača, koji se ponudili građanima i posjetiteljima Zagreba proizvode i usluge koji se odlikuju vrhunskom kvalitetom.

Kontakti

  • Županijska komora Rijeka Adresa: Bulevar oslobođenja 23 51000 Rijeka Email: hgkri@hgk.hr Tel: +385 51 209111 Tel 1: +385 51 209110 Fax: +385 51 216033 Fax 1: +385 51 216926 predsjednik: prof. dr. sc. Vidoje Vujić direktorica: Vita Dujmović
  • Udruženje luka Adresa: Bulevar oslobođenja 23 51000 Rijeka Email: sstrljic@hgk.hr Tel: +385 51 209 148 Fax: +385 51 216033 Predsjednik: Tomo Krilić, Luka Ploče Zamjenik predsjednika: Davor Škugor, Luka Šibenik
  • Tomo Krilić, Luka Ploče Predsjednik Udruženja luka Tel: +385 20 678 662 Email: t.krilic@luka-ploce.hr
  • Davor Škugor, Luka Šibenik Zamjenik Predsjednika Udruženja luka HGK Tel: +385 22 213 036 Email: davor.skugor@lukasibenik.hr
  • Perica Šolić Viši stručni savjetnik Tel: +385 51 209 130 Email: psolic@hgk.hr