U ŽK Požega održan stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom

HGK
Vrijeme održavanja: 27.09.2017.   /   Rok prijave: 26.09.2017.

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u suradnji sa HGK - Županijskom komorom Požega, održao je 27. rujna stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet.

Cilj skupa je bio senzibiliziranje javnosti i poslovne zajednice za tematiku zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom te poticanja poslodavaca s područja Požeško-slavonske županije da prepoznaju potencijal osoba s invaliditetom, shvate da invaliditet ne znači nesposobnost za rad te da zakonsku obvezu kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom pretvore u priliku za daljnje unapređenje poslovanja.

Skup su otvorili i upoznali s problematikom preko dvadesetak sudionika Davorko Vidović, savjetnik Predsjednika HGK te Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice osoba s invaliditetom. Istaknuto je da su poslodavci s najmanje 20 zaposlenika u zakonskoj su obvezi zapošljavati osobe s invaliditetom, što je kod dijela poslodavaca izazvalo otpor zbog nedovoljne informiranosti, dok su drugi tu obvezu prepoznali kao priliku za dobivanje kvalitetne radne snage uz poticaje koje za njihovo zapošljavanje omogućava država. Pozitivna iskustva na Skupu iznijeli su predstavnici tvrtki FINA Ana Jakovina i predstavnik požeške tvrtke Spin Valis d. d. Vladimir Petošić.

Na skupu su još govorili: Darijo Karačić iz Instituta za razvoj tržišta, Natalija Krajnović iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Marijana Grgin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kontakti

  • Županijska komora Požega Adresa: Vukovarska 6 34000 Požega Email: hgkpz@hgk.hr Tel: +385 34 273 260 Fax: +385 34 273 360 predsjednik: Luka Balenović
  • Županijska komora Požega Tel: +385 34 273 260 Email: hgkpz@hgk.hr