Održan koordinacijski sastanak institucija ususret obilježavanju 11. tjedna cjeloživotnog učenja

HGK
Sastanak institucija ususret obilježavanju 11. tjedna cjeloživotnog učenja
Vrijeme održavanja: 13.09.2017.

Sastanak o cjeloživotnom učenju na kojem su sudjelovali predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Obris, HGK – ŽK Požega, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osnovnih i srednjih škola iz požeštine te drugih institucija kojima su osnivači jedinica lokalne samouprave održan je 13. rujna u  HGK – Županijskoj komori Požega. 

11. tjedan cjeloživotnog učenja Požeško-slavonske županije obilježava se od 2. do 8. listopada. Kao koordinator aktivnosti određeno je Pučko otvoreno učilište Obris. Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje će institucije i organizacije s požeškog područja provoditi, bilo da je riječ o redovnim aktivnostima u tom razdoblju ili o nekim novim osmišljenim sadržajima kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja tijekom cijelog života.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-ovoj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. U Hrvatskoj se svake godine održava uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Kontakti

  • Županijska komora Požega Adresa: Vukovarska 6 34000 Požega Email: hgkpz@hgk.hr Tel: +385 34 273 260 Fax: +385 34 273 360 predsjednik: Luka Balenović
  • Županijska komora Požega Tel: +385 34 273 260 Email: hgkpz@hgk.hr