XVII. ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u ŽK Osijek
Autor: HGK ŽK Osijek
XVII. ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u ŽK Osijek
Objavljeno: 09. 05. 2017. , Ažurirano: 10. 05. 2017.
HGK Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka organizira XVII. ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u Osijeku. Medijski pokrovitelj je časopis Agroglas - dvotjednik za poljoprivredu i proizvodnju hrane.
Kulenari koje žele sudjelovati u manifestaciji trebaju dostaviti uzorak kulena uz prijavu najkasnije do 2. lipnja u HGK Županijska komora Osijek, na adresi Europske avenije 13.
Javni natječaj i prijava nalaze se u pratećim dokumentima, a bit će objavljeni i u dvotjedniku Agroglas broj 416 od 10. svibnja 2017.
Osim organoleptičkog ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena koje će se održati u ŽK Osijek u prvoj polovini lipnja, obavit će se i fizikalno-kemijska analiza u Centru za kvalitetu mesa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.
Ovisno o postignutim rezultatima, kuleni će biti nagrađeni zlatnom, srebrnom ili brončanom medaljom i diplomom, a najbolje ocjenjeni kulen bit će proglašen šampionom ocjenjivanja 2017.
Sve informacije zainteresirani mogu dobiti od Stane Erstić, tel.: 031/223-893, e-pošta: serstic@hgk.hr.