Poduzetnici Koprivničko-križevačke županije donirali 100 tisuća kuna Općoj bolnici Zadar

Delegacija Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren sa suradnicima, direktor HGK – ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj i predstavnici županijskih poduzetnika Općoj bolnici Zadar uručili su 21. rujna vrijednu donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna.

Kada se dogode prirodne katastrofe, poput velikih poplava koje su zadesile Zadar, Nin i otoke, nužna je brza reakcija i pomoć ugroženim građanima. Svjesna važnosti brzog reagiranja u kriznim situacijama, inicijator prikupljanja donacije je HGK – ŽK Koprivnica koja je na svojoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća održanoj 12. rujna donijela ovu odluku, s nadom da će biti poticaj i drugim gospodarskim subjektima u pružanju pomoći svima koji su na području Zadarske županije stradali u poplavama. U ovu donaciju uključile su se tvrtke Podravka, Radnik, Belupo, Piškornica sanacijsko odlagalište, Hartmann, KTC i Rasco. Od 16. do 23. rujna svi će proizvodi Podravke biti 30 posto jeftiniji na svim prodajnim mjestima Konzuma, Velproa, Metroa, Tommyja, Müllera, DM-a i Bipe u Zadru i Ninu.

"Svjesni teške situacije u kojoj su se nakon katastrofalnih poplava našli građani Zadra, Nina i okolice, te velikih materijalnih šteta, naša je Gospodarska komora pokrenula zajedničku akciju radi pomoći građanima područja stradalih u poplavi. Vjerujemo kako će ova inicijativa biti poticaj i brojnim drugim gospodarskim subjektima da svi zajedno pokrenemo lanac pomoći i podrške našim Zadranima i svim građanima na područjima stradalim u poplavama“, rekao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren pri dodjeli donacije.

Koren_donacija-OB Zadar.jpg

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije

Na uručenju donacije bili su i župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, predsjednik HGK – ŽK Zadar Dario Jurin i direktor HGK – ŽK Zadar Denis Ikić te djelatnici OB Zadar.

"Poplava koja je prije desetak dana pogodila našu županiju nepogoda je s kojom se dosad još nismo susreli. Osim što su mnogi domovi poplavljeni, uništena je i komunalna infrastruktura, ali i mnogi javni objekti. Jedan je od pogođenih, nažalost, i naša Opća bolnica Zadar. Poznato je da se na muci poznaju junaci i da nesreće zbližavaju ljude. Tako su dragi prijatelji iz Koprivničko-križevačke županije bez previše razmišljanja ponudili svoju pomoć. Svima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju, u ime svih žitelja Zadarske županije, upućujem svoju iskrenu zahvalu"“,  poručio je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Kontakti

  • Županijska komora Koprivnica Adresa: Frankopanska 3 48000 Koprivnica Email: hgkkc@hgk.hr Tel: +385 48 674 560 Tel 1: +385 48 674 561 Fax: +385 48 674 570 predsjednik: Mirko Habijanec direktor: Krunoslav Vitelj
  • Krunoslav Vitelj Direktor Tel: +385 48 674 560 Email: kvitelj@hgk.hr