Finska delegacija u posjetu ŽK Dubrovnik

Vrijeme održavanja: 19.09.2017.

Delegacija finskih gospodarstvenika i predstavnika javnih vlasti došla je 19. rujna u posjet Županijskoj komori Dubrovnik. Na susretu se raspravljalo o unapređivanju gospodarske suradnje Hrvatske i Finske. 

Poslovna delegacija je na radnom putovanju Hrvatskoj, Albaniji i Bosni i Hercegovini, u istraživanju je tržišta i gospodarskih potencijala za unapređivanje gospodarske suradnje, ali i novih investicijskih projekata. 

Tijekom susreta, predstavnici ŽK Dubrovnik predstavili su gospodarstvo Dubrovačke-neretvanske županije, investicijske potencijale Županije te su ukratko predstavljene olakšice investitorima koji ulažu u Hrvatskoj. Poseban je naglasak u razgovorima stavljen na turizam kao instrumentu daljnjeg povezivanja gospodarskih subjekata obiju zemalja.

Finsku delegaciju zanimao je rad i uloga Komore u hrvatskom gospodarstvu, ali i njena uloga u poticanju stranih investicija. Također, pokazali su veliko zanimanje za privatizaciju državnih infrastrukturnih tvrtki.

Kontakti

  • Županijska komora Dubrovnik Adresa: Pera Čingrije 6 20000 Dubrovnik Email: hgkdu@hgk.hr Tel: +385 20 312 090 Fax: +385 20 312 096 predsjednica: Terezina Orlić
  • Županijska komora Dubrovnik Tel: +385 20 312 090 Email: hgkdu@hgk.hr