Četvrti Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože

koža
Vrijeme održavanja: 31.05.2017.   /   Rok prijave: 30.05.2017.

Udruženje kožarsko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore priprema četvrti Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože, s ovogodišnjom temom Budućnost kožarsko-prerađivačke industrije – modeli razvoja, koji bi se trebao održati 31. svibnja u Čakovcu u hotelu Park.

Veliki uspjesi prvih triju regionalnih skupova (2013. s temom Stanje i perspektive kožarsko-prerađivačke industrije, 2015. Obrazovanje stručnih kadrova za područje proizvodnje kože, obuće i galanterije te 2016. Kreativnost, inovacije i nove tehnologije) ohrabrili su nas u nastojanju da ove skupove pretvorimo u tradicionalni susret kožara i obućara.

U izboru teme četvrtoga skupa vodili smo računa o tome da upravo na području modela razvoja proizvodnih procesa i lanaca vrijednosti u cijeloj industriji imamo zajedničke probleme, ali i iskustva koja bismo željeli podijeliti i ujedno razmotriti mogućnosti unapređenja i suradnje. Očekujemo da bi na skupu, uz zemlju domaćina, sudjelovale i zemlje u okruženju.

Prijedlog sadržaja četvrtoga Međunarodnog skupa obućara i kožara:

  1. Tržište rada u području proizvodnje kože, obuće i galanterije u svakoj zemlji sudionici - sudionici iz svake zemlje predstavili bi trenutnu situaciju na tržištu rada u svojoj zemlji (analiza broja zaposlenih u ovim djelatnostima, kvalifikacijska struktura, analiza životne dobi zaposlenih, spolna struktura, najznačajnije tvrtke)
  1. Inovacije, nove tehnologije i prijedlozi za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa - potreban je tehnološki napredak u proizvodnji obuće jer je to zasigurno jedna od najmanje automatiziranih industrija

U sklopu sajma organizirali bi izložbeno mjesto na kojem će se održati izložba radova učenika srednjih škola i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Kožarsko-prerađivačka industrija u posljednjih pet godina bilježi konstantan rast te pozitivne trendove u svim segmentima poslovanja.

Ovaj Međunarodni skup od velike je važnosti za članice Udruženja kožarsko-prerađivačke industrije odnosno za njihove poslovne planove i budućnost jer tvrtke mogu na jednomu mjestu vidjeti najnovije tehnologije i trendove te se povezati s tvrtkama iz drugih zemalja.

S obzirom na to da je više od 75% kožarsko-prerađivačke industrije koncentrirano u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, ovaj skup organiziramo uz potporu ŽK Čakovec.

Molimo, stoga, da proučite predloženi program sadržaja i da nam pisano potvrdite svoj dolazak na e-adresu bprislic@hgk.hr.

 

Kontakti

  • Županijska komora Čakovec Adresa: Ivana Gorana Kovačića 2 40000 Čakovec Email: hgkck@hgk.hr Tel: +385 40 311 160 Tel 1: +385 40 311 165 Fax: +385 40 311 161 predsjednik: Mladen Križaić direktorica: Dijana Krnjak
  • Branka Prišlić viši stručni suradnik Tel: +385 1 460 6735 Email: bprislic@hgk.hr