19. Međunarodni sajam poljoprivrede “Gazdanapok 2012″, Szentlorinc, Mađarska

od 10.08.2012 do 12.08.2012

U Szentlorincu, u Mađarskoj, održan je 19. Međunarodni sajam poljoprivrede „Gazdanapok“, koji je otvorio  dr. Zsolt Feldman, zamjenik državnog tajnika za poljoprivredu, Ministarstva poljoprivrede. Na sajmu, koji je među dva najznačajnija specijalizirana  sajma u Mađarskoj, izlagalo je gotovo 400 izlagača, iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske i Slovenije, od čega 10. izlagača iz Virovitičko-podravske županije i jedan s područja grada Zagreba. Sajam je posjetilo oko 25.000 posjetitelja.

Temeljem Sporazuma o suradnji ŽK Virovitica i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, u organizaciji i realizaciji ŽK Virovitica temeljem reciprociteta (Mađari izlažu na sajmu „Viroexpo“ u Virovitici i „Agro arca“ u Slatini), izlagalo je 11 izlagača, od čega deset tvrtki iz Virovitičko-podravske županije i jedna tvrtka s područja Grada Zagreba.

Na sajmu su izlagali: Agroservis-proizvodnja d.o.o. Virovitica – promo materijal o proizvodnom programu tvrtke, Apis Cabuna – med za ugostiteljstvo, Diba d.o.o. Suhopolje – vina, Eurovoće Orahovica – konzervirano voće i povrće „Doora zimnica“, Medena Virovitica – med i ostali pčelinji proizvodi, Poison city d.o.o. Pitomača – čajevi i ljekovito bilje, Silosi Vtc d.o.o. Virovitica – ocat, Spider grupa d.o.o. Pitomača – čajevi i ljekovito bilje, VIRO Tvornica šećera d.d. Virovitica – šećer, Vitaflora d.o.o. Čačinci – tekuća gnojiva, te Medo-flor d.o.o. Donji Dragonožec – med.

„Medeni“ Virovitica, čiji vlasnik je Slavko Švraka, najveći hrvatski pčelar sa preko 2.100 pčelinjih zajednica, grad Szentlorinc je dodjelio priznanje, za kvalitet i asortiman izloženih proizvoda, te najbolji nastup stranog izlagača. Priznanje  je Slavku Švraki uručio dr  Mark Gervary, gradonačelnik Szentlorinca.

U sklopu 19. „Gazdanapok 2012“, Međunarodnog sajma poljoprivrede, u petak je održan Agro – Match“, Međunarodni skup poslovnih ljudi kojeg su organizirali  Pečuški ured Enterprise Europe Network, Mađarsko-hrvatska sekcija Pečuško-baranjske Trgovačko industrijske komore i Baranya Business Centar.

Suorganizator „Agro – Match“-a bila je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, koja je sudjelovala u radu istog, a animirala je i gospodarske subjekte s područja Virovitičko-podravske županije, za sudjelovanje na istom.

Iz Virovitičko-podravske županije, osim izlagača, sajam je posjetilo izaslanstvo koje je predvodioMilan Vanđura, tajnik ŽK Virovitica, sa suradnicima i gospodarstvenicima.

Svečanosti otvorenja sajma prisustvovali su i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica RH u Pečuhu, u Mađarskoj, a u ime Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković, zamjenik župana sa suradnicima, koji su posjetili izložbeni prostor HGK – Županijske komore Virovitica.

Otvorenju sajmu, osim  predstavnika gospodarskog i političkog života Mađarske, te izlagača,  prisustovali su osim predstavnika iz Hrvatske i predstavnici  stranih zemalja:  iz BiH Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore Doboj, iz Slovenije predstavnici pomorskog sajma i grada  Gornje Radgone , iz Srbije predstavnici grada Subotice.

Najveći interes iskazan je za proizvode Eurovoća, Vitaflore, Medene i Medo-flora.


Kontakti
Renata Vondra
stručni suradnik
Tel: 033/725 - 150
hgkvi@hgk.hr
Na 19. Međunarodnom sajmu poljoprivrede „Gazdanapok“ u Szentlorincu, Mađarska, 10. – 12. kolovoza 2012. god., temeljem Sporazuma o suradnji ŽK Virovitica i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, u organizaciji i realizaciji Ž...
Lokacija
Szentlorinc Mađarska