Hrvatski i sisačko-moslavački gospodarstvenici na 19. generalnom bh sajmu ZEPS 2012

od 02.10.2012 do 06.10.2012

HGK Županijska komora Sisak organizirala je zajedničko predstavljanje hrvatskih i sisačko-moslavačkih gospodarstvenika na ovogodišnjem 19. generalnom bh sajmu ZEPS i 9. međunarodnom sajmu metala ZEPS Intermetal od 2. do 6. listopada u Zenici, BiH.
To je jedanaesta godina zaredom kako ŽK Sisak organizira nastup hrvatskih gospodarstvenika na zeničkom sajmu. Ove godine hrvatski i sisačko-moslavački gospodarstvenici predstavili su se na 120 kvadratnih metara zajedničkog izložbenog prostora. Svoje proizvode i usluge predstavili su Lipovica d.o.o. Popovača (proizvodnja aluminijskih radijatora), Agit d.o.o. Zagreb (agencija za integralni promet), Eurotim d.o.o. Split (proizvodnja trakastih transportera), MPD Tvornica pumpi Daruvar, Vage d.o.o. Zagreb (proizvodnja i servis mjernih uređaja), TÜV Croatia d.o.o. Zagreb (certifikacija sustava i proizvoda), Metalurški fakultet Sisak, Metaflex d.o.o. Novska (prevlačenje i obrada metala), Petrokemija d.d. Kutina (proizvodnja mineralnih gnojiva), Herbos d.d. Sisak u stečaju (proizvodnja građevinskog materijala i sredstava za zaštitu bilja) te Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije. Izložbeni prostor ŽK Sisak posjetile su brojne delegacije Komora Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine kao i predstavnici HGK u Bosni i Hercegovini.
Na zeničkom sajmu, ukupne izložbene površine 17.000 kvadratnih metara, sudjelovalo je 405 izlagača iz 27 zemalja svijeta. Prilikom otvaranja sajma premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić najavio je novi val investicija u energetski sektor za sljedeću godinu. U okviru sajma održana je dvodnevna konferencija „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije – od teorije do prakse“. U okviru pratećih manifestacija sajma održan je i Forum metalne industrije. U sklopu DIHK CEFTA projekta Hrvatska gospodarska komora prezentirala je hrvatsko gospodarstvo i mogućnosti poslovanja s Republikom Hrvatskom te je predstavljen i „Vodič kroz promjene u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji“. I ove godine su dodijeljena priznanja najuspješnijim izlagačima na sajmu. Priznanje za najbolji proizvod dobila je Lipovica d.o.o. Popovača.
Inače, sajam ZEPS je najvažnije mjesto susreta gospodarstvenika i njihovih izravnih poslovnih kontakata u Bosni i Hercegovini. Prilika je za poslovno povezivanje s međunarodnim potencijalnim partnerima i financijskim institucijama, za ugovaranje novih poslova, ali i promidžbu proizvoda i usluga. Ovaj sajam je središnje mjesto predstavljanja proizvodnih, uslužnih i izvoznih mogućnosti svih dijelova bosanskohercegovačkog gospodarstva te mjesto najšire ponude roba i usluga izlagača.

Organizatori
Organizator
ŽK Sisak
Kontakti
Senada Prpić
viši stručni suradnik
Tel: 044/524 114
sprpic@hgk.hr
Nastavljajući organizaciju nastupa hrvatskog gospodarstva u Bosni i Hercegovini, HGK Županijska komora Sisak i ove godine organizira zajedničko izlaganje na sajmu ZEPS od 2. do 6. listopada u Zenici. ZEPS je najveći sajam u Bosni i Hercegovini, o...
Lokacija
Zenica Bosna i Hercegovina