Međunarodni sajam Timber, Klagenfurt – Pronađite poslovne partnere

30.08.2012

Multilateralni poslovni razgovori na sajmu Timber

U organizaciji HGK Županijske komore Rijeka, a u sklopu mreže komora Nova Alpe-Adria, na sajmu Timber u Klagenfurt su 30. kolovoza održani multilateralni poslovni razgovori, koje  sufinancira Europska unija, kroz projekt Europska poduzetnička mreža.

Za sudjelovanje u multilateralnim poslovnim razgovorima prijavilo se 16 tvrtki iz Hrvatske . Predstavnici hrvatskih tvrtki pokazali su zanimanje za kontakte i poslovnu suradnju s tvrtkama iz južne i jugoistočne Europe te institucijama koje donose odluke u javnom sektoru iz područja drvnih konstrukcija i šumarstva. Ukupno se na susrete prijavilo 116 tvrtki i to 35 austrijskih, slovenske d32 tvrtke, hrvatskih  sa 16, talijanskih 12 te srpskih devet. Crnogorskih tvrtki je bilo sedam, tri njemačke te po jedna letonska i bosanskohercegovačka.

Multilateralni razgovori ostvareni su i suradnji Gospodarske komore Koruške, Obrtničke komore Slovenije te gospodarskih komora Trsta, Udina, Slovenije, Rijeke i Pule te Unioncamere Veneto.

Članovi Tehničke radne grupe NAA su na radnom sastanku analizirali su i raspravljali o problematici realizacije aktivnosti. Iz rezultate anketa o zadovoljstvu, broja sudionika i povratnih informacija s terena te odaziva na buduća planirana ostvarena događanja ocijenjena su vrlo uspješnim.

Razmijenjene su informacije o budućim planiranim aktivnostima pojedinih komora članica: tradicionalni B2B u Celju na sajmu MOS – prijave teku prema planu i očekivanjima; nova manifestacija na Barcolani u Trstu Prosecco Bubbling Style on Show vezana za promociju tipičnog vina Prosecco. Komora Trst je za potencijalne kupce spremna osigurati vrlo povoljne uvjete sudjelovanja; sajam Pula Boat Fair i B2B event. Iako je ove godine organiziran u okviru projekta Cluster Club u koji je uključeno više članica NAA, dogovorena je animacija i izvan partnerskog kruga.

Planirani zajednički nastup na tržištu izvan područja NAA nije ostvaren pa je planiran za 2013. Godinu, na ANUGA sajmu u Njemačkoj, a članovi će po po definiranju Programa sajmova obavijestiti tajništvo o sudjelovanju matičnih komora i poziciji korištenog sajamskog prostora.

Kontakti
Blanka Kalokira
Tel: 051/209169
bkalokira@hgk.hr
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Europska poduzetnička mreža Hrvatske, poziva Vas na multilateralne poslovne razgovore koji će se održati dana 30. kolovoza 2012. godine tijekom Međunarodnog sajma Timber u Klagenfurtu. D...
Lokacija
Klagenfurter Messe, Messeplatz 1, 9020 Klagenfurt am Wörthersee Messe-Centrum 5, 1. kat, dvorana 1 i 2
Klagenfurt Austrija
Prateći dokumenti