Završna konferencija EU projekta YEDA

12.07.2012

Projekt Youth Economy Development Aid (YEDA) programme and Rural Youth Network as support to youth active approach to the labour market koji je financiran sredstvima Europske unije iz programa IPA – Youth in the labour market završen je održavanjem Finalne konferencije pod nazivom „Socijalno poduzetništvo – prilika za zapošljavanje mladih i teško zapošljivih skupina u ruralnim područjima republike Hrvatske“, održane 12. srpnja 2012.g. u Otočcu. Svrha konferencije je bila promocija rezultata i aktivnosti projekta široj populaciji kao i relevatnim lokalnim i regionalnim razvojnim dionicima. Osim predstavljanja samog projekta i postignutih rezultata, u okviru konferencije održana su i predavanja na temu poticajnih programa zapošljavanja mladih i žena u ruralnim područjima Republike Hrvatske, gdje su između ostalih svoj doprinos dali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede – Karmen Sinković i Igor Đurišević, te pomoćnica ministrice Ministarstva socijalne politike i mladih Maja Sporiš. U drugom dijelu konferencije predstavljene su, kroz teoriju, pravni okvir i primjere uspješne prakse, nove mogućnosti socijalnog poduzetništva.

Više informacija o projektu, kao i o razvijenoj Mreži mladih ruralnih područja, moguće je pronaći na internet stranicama www.yeda.com.hr. Projekt u trajanju od 12 mjeseci uspješno su proveli projektni partneri: GTF – Regionalni centar za jednakost spolova, Regionalni razvojni edukacijski centar “Primus Fortissimus”, RTC – Rehabilitacijski centar za stres i traumu, HZZ – regionalna podružnica Gospić i NVO Gačanka uz aktivnu potporu suradnika na projektu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac.


Organizatori
Kontakti
Bojana Markotić Krstinić
lokalni voditelj projekta
Tel: 053 771 069
bojana.markotic@gmail.com
Irena Banić
stručni suradnik u HGK ŽK Otočac
Tel: 053 771 001
ibanic@hgk.hr
Dana 12. srpnja 2012. s početkom u 10:00 sati, u prostorijama Multimedijalnog centra u Otočcu održat će se Završna konferencija YEDA projekta socijalnog poduzetništva – prilika za zapošljavanje mladih i teško zapošljivih skupina u ruralnim...
Lokacija
Ul. bana Josipa Jelačića 16
Otočac - Hrvatska
Prateći dokumenti